Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Esteban Ocon

Breaking: Ocon tekent F1-contract voor 2025

Esteban Ocon heeft na zijn aangekondigde vertrek bij Alpine een nieuw team gevonden in de Formule 1. De Fransman stapt over naar Haas en wordt zo de teamgenoot van Oliver Bearman.

Ocon Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het hing al een tijdje in de lucht en is nu bevestigd: Esteban Ocon stapt over naar Haas. De Fransman kondigde recent aan dat hij na vijf seizoenen bij Alpine vertrekt en maakt nu zijn nieuwe bestemming bekend. Hij tekent een contract voor meerdere jaren bij het Amerikaanse team. Ocon wordt de teamgenoot van Oliver Bearman, die zijn eerste volledige jaar in de koningsklasse van de autosport gaat afwerken.

De 27-jarige Fransman wordt zodoende de eerste Grand Prix-winnaar die ooit voor Haas gaat rijden. "Ik vind het geweldig om aan dit nieuwe hoofdstuk in mijn Formule 1-carrière te beginnen, om vanaf begin 2025 deel uit te maken van Haas", zo begint Ocon zijn verhaal. "Ik kom bij een zeer ambitieus raceteam terecht. De spirit, de werkethiek en de onmiskenbare stijgende lijn hebben veel indruk op me gemaakt. Ik wil Gene Haas en Ayao Komatsu bedanken voor hun vertrouwen en steun, net als voor onze eerlijke en vruchtbare gesprekken van de afgelopen maanden."

Daarbij kijkt de Fransman uit naar een hereniging met zijn nieuwe teambaas Ayao Komatsu. Ocon maakte in 2014 voor het eerst kennis met de Formule 1 met het voormalige team van Lotus, dat nu door het leven gaat als Alpine. Komatsu was die dag al zijn engineer. "Persoonlijk ben ik erg blij om weer met Ayao samen te werken, omdat hij deel uitmaakte van mijn debuut in een Formule 1-wagen. Dat gebeurde meer dan tien jaar geleden toen in juniorcoureur bij Lotus was."

Ocon vervolgt: "Haas heeft opwindende plannen en duidelijke doelen voor de toekomst. Ik kijk er erg naar uit om met iedereen in Kannapolis, Banbury en Maranello samen te werken en deel uit te maken van dit geweldige project."

Is Esteban Ocon de juiste keuze voor Haas? Laat het hieronder weten in onze poll!

Ook interessant:

De Grand Prix van Hongarije zorgde voor flinke opschudding in de Formule 1. Een woedende Max Verstappen op de boordradio, twee McLaren-coureurs die vraagtekens hadden bij de teamorders en een touché tussen Verstappen en Lewis Hamilton. Joris Mosterdijk bespreekt alle gebeurtenissen met Ruud Dimmers en speciale gast Rudy van Buren in een gloednieuwe podcast van RacingNews365!

Bekijk je de podcast liever op YouTube? Klik dan hier.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'