Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Breaking: Pitlanestart Russell in GP Verenigde Staten

George Russell zal de Grand Prix van de Verenigde Staten niet aanvangen vanaf P6. De Brit crashte hard tegen het einde van Q3 en betaalt daar de prijs voor. Russell zal daardoor vanuit de pitstraat starten.

George Russell zal de Grand Prix van de Verenigde Staten niet starten vanaf de plaats waarop hij eindigde in de kwalificatie. De Brit ging tijdens zijn tweede run in Q3 namelijk hard van de baan af en schreef zijn Mercedes met een flinke klap af. Daar betaalt hij nu de prijs voor.

Mercedes moest 's nachts namelijk doorwerken om zijn auto weer gereed te krijgen voor de race en dat is niet toegestaan onder parc fermé. In de regels staat dat een F1-team twee uur na het einde van de kwalificatie de auto moet afdekken en er dus niet meer gewerkt mag worden. Dat heeft Mercedes wel gedaan en om die reden zal Russell de race in Austin beginnen vanuit de pitstraat. Mercedes bevestigt de pitlane start en legt ook uit dat de keuze voortkwam uit noodzaak, omdat men de auto weer terug heeft gebracht naar de specificatie van voor de herfststop.

Deze keuze van Mercedes betekent waarschijnlijk ook dat Hamilton wel 'gewoon' vanaf de grid gaat beginnen. De Brit bood aan om de nieuwe onderdelen van zijn auto af te halen en deze op de auto van Russell te plaatsen. Hamilton zou dan zijn afstelling aanpassen. Had Mercedes die keuze gemaakt, dan was niet Russell, maar Hamilton vanuit de pitsstraat gestart. Dit omdat hij dan met een andere afstelling zou gaan rijden, wat een overtreding is van de parc fermé-regels.

Bekijk hieronder de crash van Russell!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na fantastisch gevecht tussen Verstappen en Norris, Leclerc wint GP VS