Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Breaking: Ricciardo keihard gestraft na GP China

Daniel Ricciardo heeft een flinke straf gekregen na de Grand Prix van China. De Australiër haalde Nico Hulkenberg in achter de safety car en krijgt drie plaatsen gridstraf voor de volgende race.

Ricciardo China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Daniel Ricciardo speelde een hoofdrol tijdens de Grand Prix van China. De Australiër werd tijdens een safety car-situatie gelanceerd door Lance Stroll en viel later uit. Toch komt ook Ricciardo niet ongeschonden uit de race op het Shanghai International Circuit. De stewards hebben geoordeeld dat Ricciardo ongeoorloofd Nico Hulkenberg heeft ingehaald tijdens een safety car-situatie en delen een gridstraf van drie plaatsen uit voor de volgende race. Overigens krijgt Ricciardo een gridstraf omdat hij de reguliere straf van tien seconden niet meer kon inlossen tijdens de race. De RB-coureur begint dus met een achterstand aan het GP-weekend in Miami.

Wat gebeurde er precies? De stewards leggen het uit. "Ricciardo gaf toe dat hij Hulkenberg bewust had ingehaald tijdens de safety car, omdat hij het gevoel had dat hij dat kon doen na eenzelfde inhaalactie van Hulkenberg in ronde 28. Hulkenberg had echter het recht om Ricciardo in te halen. Er bestond geen gerechtvaardigde basis voor Ricciardo om Hulkenberg weer in te halen. Daarom krijgt hij een gridstraf van drie plaatsen voor de volgende race en twee strafpunten op zijn licentie."

Ook Alpine moet op de blaren zitten. Het Franse team krijgt een boete voor een onveilige pitstop van Pierre Gasly. De coureur werd weggestuurd zonder rechterachterwiel, met een vallende monteur tot gevolg. Alpine moet een boete van 10.000 euro betalen.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"