Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Canada 2024

Stewards vellen oordeel over incident Russell en Piastri

De stewards hebben een oordeel geveld over het incident tussen George Russell en Oscar Piastri tijdens de Grand Prix van Canada. Er wordt geen straf uitgedeeld, dus Russell mag zijn derde plaats houden. Yuki Tsunoda werd wel op de bon geslingerd voor een bijzondere overtreding.

Russell race Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Tijdens de slotfase van de Grand Prix van Canada raakten George Russell en Oscar Piastri elkaar. Russell trachtte de McLaren-coureur te passeren in de laatste chicane, stuurde in en kwam zo in een touché met Piastri terecht. Russell eindigde als derde, maar moest na afloop met Piastri naar de stewards. Er werd een onderzoek gestart naar de beide mannen.

Uiteindelijk hebben de stewards besloten om geen straf uit te delen. Zij vinden dat er geen duidelijke schuldige aan te wijzen valt. Russell deed volgens hen het juiste door zijn inhaalactie af te breken en de aangewezen uitwijkroute te nemen. Daarmee is de zaak afgedaan.

Yuki Tsunoda was voorafgaand aan de race te laat bij het traditionele volkslied en wordt daar flink voor bestraft. Er moet een boete van 10.000 euro betaald worden.

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"