Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Breaking: Sainz tekent nieuw F1-contract voor 2025

Carlos Sainz rijdt officieel ook in 2025 in de Formule 1. Daar bestond überhaupt al geen twijfel over, maar nu weten we ook voor welk team hij uit gaat komen. De Spanjaard rijdt volgend jaar voor Williams.

Sainz FP3 Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De kogel is door de kerk: Carlos Sainz rijdt ook in 2025 in de Formule 1. Na zijn gedwongen vertrek bij Ferrari, vervolgt hij zijn carrière bij Williams. Dat maakte dat team zojuist bekend. Het gaat om een contract voor meerdere jaren.

Carlos Sainz was een belangrijke spil op de coureursmarkt nadat hij van Ferrari te horen had gekregen dat zijn plekje per 2025 door Lewis Hamilton wordt ingenomen. Het aantal teams waarmee hij in verband werd gebracht, was welhaast niet op één hand te tellen, maar nu weten we dat Williams zijn handtekening op papier heeft staan.

Bij Williams wordt Sainz de teamgenoot van Alexander Albon. Het is daarmee op papier met afstand de beste line-up voor het team uit Grove van de laatste jaren.

Teambaas James Vowles reageert verheugd. "De komst van Carlos is een sterk statement van de beide partijen. Carlos heeft keer op keer laten zien dat hij een van de meest getalenteerde coureurs op de grid is en dit onderstreept het opwaartse traject dat we volgen. Carlos brengt niet alleen ervaring en prestaties met zich mee, maar ook de gedrevenheid om elke milliseconde uit het team en de auto te halen."

Dat zorgt ervoor dat Vowles met vertrouwen naar de toekomst kijkt. "Met Alex en Carlos hebben we een formidabele line-up. Ze brengen ervaring om ons richting de nieuwe reglementen in 2026 te begeleiden. Ze zijn overtuigd en geloven in de missie van deze organisatie en dat laat zien hoeveel werk er achter de schermen wordt verzet. Er mag geen twijfel bestaan over onze ambitie en het momentum waarmee we onze reis terug naar de top voortzetten. We doen mee, we menen het en met de steun van Dorilton investeren we in wat nodig is om aan de top terug te keren."

Tot slot bedankt Vowles Logan Sargeant, die na dit seizoen bij Williams vertrekt. "Ik wil Logan bedanken voor alles wat hij voor het team heeft gedaan en ik weet dat hij hard voor ons zal blijven vechten in de komende races.”

Ook interessant:

Verstappen is alle Red Bull-basiselementen voor succes kwijt

Perez, Red Bull, Mercedes... wat moet je daar nou van zeggen? Niks, want dan doen de heren Dimmers, Coronel en Mosterdijk voor je! Jij hoeft alleen maar achterover te leunen met deze kakelverse nieuwe F1-podcast.

Bekijk je de nieuwe podcast op Youtube, dan kan hier!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel