Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Breaking: Sainz tekent nieuw Formule 1-contract bij Ferrari

Carlos Sainz is sinds hij begin 2021 bij Ferrari neerstreek ijzersterk bezig. De Scuderia heeft de Spanjaard nu beloond met een nieuw contract.

Ferrari weet de komende jaren wie er voor het team zal rijden. Charles Leclerc ligt al vast tot en met 2024 en ook Carlos Sainz zal na 2022 voor het team blijven racen. Dat heeft het team bekendgemaakt. Het contract van de Spanjaard, dat eind dit seizoen af zou lopen, is verlengd. Sainz heeft voor twee jaar bijgetekend en zal dus net als Leclerc tot en met ten minste 2024 verbonden zijn aan het team uit Maranello.

Sainz trots

Sainz is logischerwijs heel blij dat hij zijn contract heeft kunnen verlengen bij de Italiaanse renstal. "Ik heb altijd gezegd dat er geen enkel F1-team mooier is om voor te rijden dan Ferrari. Na een jaar voor dit team te hebben gereden, kan ik inderdaad bevestigen dat je dit met niets kan vergelijken. Het is uniek om voor dit team uit te komen", glundert hij. "Mijn eerste seizoen bij Ferrari was solide en constructief. Als team hebben we samen mooie stappen gezet. Het resultaat van dat harde werk is dit jaar duidelijk te zien. Dit teken van vertrouwen geeft mij een nieuwe boost en ik kan niet wachten om weer in de auto te springen, mijn best te doen voor Ferrari en de fans te laten juichen." Het is duidelijk wat Sainz wil met Ferrari: winnen. "De F1-75 is een winnende bolide, waarmee ik mijn doelen kan nastreven. Laten we beginnen met het winnen van mijn eerste F1-race", aldus de Spanjaard.

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin