© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

BREAKING: Toro Rosso vervangt Kvyat per direct door Gasly

26 sep. 2017 10:51 Ruud Dimmers 0 reacties
Voor de tweede keer in twee seizoenen tijd wordt Daniil Kvyat aan de kant geschoven door Red Bull. In 2016 moest hij plaatsmaken bij Red Bull Racing voor Max Verstappen en nu zet Toro Rosso hem aan de kant voor Pierre Gasly.

Pierre Gasly maakt Formule 1 debuut, Toro Rosso dumpt Kvyat

Pierre Gasly zijn Formule 1 debuut tijdens de Grand Prix van Maleisië. De Fransman is al langere tijd verbonden aan het talentenprogramma van Red Bull en vervangt nu de tegenvallende Daniil Kvyat.

Kvyat werd na vier races in 2016 aan de kant geschoven bij Red Bull Racing en kreeg een nieuwe kans bij Toro Rosso. Daar kon hij ook niet imponeren en vormde hij geen partij voor teamgenoot Carlos Sainz. Dit seizoen was hij bij meerdere (start)incidenten betrokken. Zo reed hij Fernando Alonso en Max Verstappen in Oostenrijk van de baan. Tijdens de GP van Engeland was teamgenoot Carlos Sainz zijn slachtoffer. Het voorlopig laatste kunstje van Kvyat was een crash tijdens de vorige GP in Singapore. In de regen crashte hij op knullige wijze.

Onbekend is nog of Kvyat definitief aan de kant wordt geschoven door Red Bull, of dat hij later dit seizoen nog in actie komt. Het persbulletin van Toro Rosso spreekt over 'tegenvallende prestaties', maar zegt ook dat Kvyat 'onderdeel van de Red Bull familie' blijft.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen