Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sebastian Vettel

Breaking: Vettel kondigt zijn Formule 1-pensioen aan

Sebastian Vettel zal na dit seizoen niet verder gaan als Formule 1-coureur. Dat heeft de viervoudig kampioen deze donderdag aangekondigd.

Sebastian Vettel stopt na het Formule 1-seizoen 2022 met racen in de Formule 1. Dat hebben hij en zijn team Aston Martin aangekondigd.

De Duitser heeft besloten om aan het einde van dit seizoen een punt achter zijn prachtige carrière te zetten. De viervoudig kampioen staat derde op de lijst met meeste overwinningen ooit in de sport, met 53 Grands Prix-zeges.

Vettel: "Te veel mensen om te bedanken"

Vettel zelf laat in een reactie weten dat hij de laatste vijftien jaar genoten heeft van de vele fantastische mensen waarmee hij samen heeft mogen werken.

"Er zijn veel te veel mensen om te bedanken. De laatste twee jaar ben ik coureur geweest van Aston Martin. Ook al waren de resultaten niet zo goed als we hadden gehoopt, is het duidelijk voor mij dat alles wordt opgebouwd om de komende jaren mee te kunnen strijden op het hoogste niveau."

"Ik hoop dat het werk dat ik vorig jaar heb verricht en dit jaar nog zal verrichten het team kan helpen in de toekomst. Ik zal zo hard mogelijk werken tot aan het einde van het jaar met dat doel in mijn achterhoofd. Ik zal de laatste tien races alles geven."

Geen makkelijke beslissing

Over zijn keuze om te stoppen vertelt Seb dat deze niet over een nacht ijs is gegaan. "De beslissing om te stoppen was een hele zware voor mij om te nemen. Ik heb er heel veel over nagedacht. Aan het einde van het jaar zal ik de tijd nemen om na te denken over mijn volgende stap."

"Het is me duidelijk dat ik, als vader zijnde, meer tijd door wil brengen met mijn familie. Maar vandaag draait het niet om het zeggen van vaarwel. Nee, het gaat erom dat ik iedereen bedank. Zeker de fans, want zonder hun passie zou Formule 1 niet kunnen bestaan", aldus de afzwaaiende Vettel.

Formule 1 GP Hongarije 2022 RN365 Nieuwsdossier

50 reacties

Viaplay
x
Breaking FIA presenteert nieuwe motorregels in de Formule 1