Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sebastian Vettel

Breaking: Vettel kondigt zijn Formule 1-pensioen aan

Sebastian Vettel zal na dit seizoen niet verder gaan als Formule 1-coureur. Dat heeft de viervoudig kampioen deze donderdag aangekondigd.

Vettel Austria XPB
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sebastian Vettel stopt na het Formule 1-seizoen 2022 met racen in de Formule 1. Dat hebben hij en zijn team Aston Martin aangekondigd.

De Duitser heeft besloten om aan het einde van dit seizoen een punt achter zijn prachtige carrière te zetten. De viervoudig kampioen staat derde op de lijst met meeste overwinningen ooit in de sport, met 53 Grands Prix-zeges.

Vettel: "Te veel mensen om te bedanken"

Vettel zelf laat in een reactie weten dat hij de laatste vijftien jaar genoten heeft van de vele fantastische mensen waarmee hij samen heeft mogen werken.

"Er zijn veel te veel mensen om te bedanken. De laatste twee jaar ben ik coureur geweest van Aston Martin. Ook al waren de resultaten niet zo goed als we hadden gehoopt, is het duidelijk voor mij dat alles wordt opgebouwd om de komende jaren mee te kunnen strijden op het hoogste niveau."

"Ik hoop dat het werk dat ik vorig jaar heb verricht en dit jaar nog zal verrichten het team kan helpen in de toekomst. Ik zal zo hard mogelijk werken tot aan het einde van het jaar met dat doel in mijn achterhoofd. Ik zal de laatste tien races alles geven."

Geen makkelijke beslissing

Over zijn keuze om te stoppen vertelt Seb dat deze niet over een nacht ijs is gegaan. "De beslissing om te stoppen was een hele zware voor mij om te nemen. Ik heb er heel veel over nagedacht. Aan het einde van het jaar zal ik de tijd nemen om na te denken over mijn volgende stap."

"Het is me duidelijk dat ik, als vader zijnde, meer tijd door wil brengen met mijn familie. Maar vandaag draait het niet om het zeggen van vaarwel. Nee, het gaat erom dat ik iedereen bedank. Zeker de fans, want zonder hun passie zou Formule 1 niet kunnen bestaan", aldus de afzwaaiende Vettel.
Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Hongarije 2022 RN365 Nieuwsdossier

39 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken