Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Brendon Hartley: 'Ik dien mijn contract met Toro Rosso gewoon uit'

Tot op heden verloopt het seizoen van Brendon Hartley met de nodige ups en downs. Hij werd weliswaar tiende in de GP van Azerbeidzjan maar is ook regelmatig betrokken bij incidenten. Volgens insiders staat zijn stoeltje dan ook op de tocht.

"Ik was inderdaad nogal verbaasd om dat te horen. Ik heb gewoon een contract met Toro Rosso," aldus Hartley in gesprek met Crash.net. "In de Formule 1 kan het snel veranderen natuurlijk en zijn er altijd veel mensen die kritiek hebben. Als coureur heb je zelf de meeste kritiek op je eigen prestaties. In twee raceweekenden heb ik inderdaad wat foutjes gemaakt maar daarnaast werd ik tiende in Baku." "In de eerste drie races was ik tijdens de kwalificatie twee keer sneller dan mijn teamgenoot. Helaas waren we niet altijd even snel om in de punten te finishen."

De afgelopen weken doken er steeds vaker verhalen op dat Hartley vervangen zou worden door Pascal Wehrlein. De Duitser moest bij Sauber plaatsmaken voor nieuwkomer Leclerc en komt dit jaar in actie in de DTM. Vooralsnog maakt Hartley zich niet teveel zorgen over zijn stoeltje. "In de Formule 1 zijn altijd veel geruchten. Als coureur kun je beter niet alles gaan lezen. Ik weet dat ik een teamspeler ben en dat ik achter de schermen hard werk. Ik heb de capaciteiten en dat heb ik ook wel laten zien in de eerste drie kwalificaties. Volgens mij hebben sommige mensen nogal een kort geheugen in de Formule 1 maar goed, het kan ook zo weer omslaan. Zo werkt dat nu eenmaal in de Formule 1."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"