Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Brendon Hartley: 'Ik word steeds beter als Formule 1 coureur'

Hoewel Hartley tot op heden nog niet kan imponeren in de Formule 1 en zijn stoeltje al menig maal is 'toegezegd' aan andere coureurs, maakt hij zich dit weekend op voor een hernieuwde kennismaking met het Circuit Paul Ricard in Le Castellet.

"Voor de LMP1 klasse heb ik hier veel getest en in 2013 heb ik op dit circuit zelfs gewonnen in de LMP2 klasse," aldus Hartley in gesprek met Speedweek. De Toro Rosso coureur bewaart dus duidelijk goede herinneringen aan het circuit waar hij dit weekend als Formule 1 coureur terugkeert. In Canada viel hij na een crash met Lance Stroll al in de openingsronde uit maar in Frankrijk wil de Nieuw-Zeelander laten zien dat hij wel degelijk een aanwinst is voor de Formule 1. "Ik vind dit circuit werkelijk ontzettend leuk en vind het dan ook een eer om nu als Formule 1 coureur daar te gaan racen. Het is absoluut een opwindend circuit. Je moet over veel lef beschikken om er snel te zijn."

Hartley scoorde tot nu toe slechts één magere WK-punt terwijl de teller van zijn teamgenoot Gasly inmiddels op 18 punten staat. De druk op Hartley wordt dan ook elke Formule 1 race groter, vooral omdat de geruchten over een mogelijke vervanger toenemen. Zelf voelt Hartley dat niet zo en is hij juist blij met de ontwikkeling die hij maakt. "Natuurlijk zijn die verhalen niet leuk maar dat hoort nu eenmaal bij de sport. Ik ben in ieder geval erg trots op de manier hoe ik daarmee ben omgegaan. Het heeft mij niet beïnvloedt en ik heb mij gewoon op mijn werk gefocust waar ik tenslotte ook voor word betaald. Ik heb best wel veel ervaring als coureur maar in de Formule 1 ben ik nog een rookie. Toch heb ik het gevoel dat ik elke race beter word."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi