© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Brendon Hartley voor Toro Rosso in actie op eerste testdag

De meeste Formule 1 teams hullen zich nog in stilzwijgen over de planning van de testdagen maar het kleine broertje van Red Bull Racing heeft inmiddels haar programma voor de eerste testweek in Barcelona bekend gemaakt.

Hartley rijdt als eerste met de nieuwe STR13

De eerste testweek vindt plaats van maandag 26 februari tot en met donderdag 1 maart op het circuit de Catalunya in Barcelona.

Een eerste graadmeter voor de Formule 1 teams om te zien wie haar huiswerk het beste heeft gedaan tijdens de verplichte winterstop. Een week later vindt direct de tweede testweek plaats waarna het gezelschap afreist naar Melbourne voor de openingsrace van het nieuwe Formule 1 seizoen.

Toro Rosso heeft in ieder geval de planning voor de eerste testweek rond.

Brendon Hartley heeft de eer om als eerste de nieuwe STR13 te testen en komt op maandag en woensdag in actie. Zijn teamgenoot Pierre Gasly test dan op dinsdag en donderdag.

Voor beide heren betekent het tevens een eerste kennismaking met de Honda krachtbron waar Toro Rosso dit seizoen mee rijdt.

Ook voor Honda wordt het een spannende week nadat de motorfabrikant vorig jaar tijdens de testweken in Barcelona behoorlijk kampte met motorproblemen die helaas gedurende het seizoen niet konden worden opgelost.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen