Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Brendon Hartley voor Toro Rosso in actie op eerste testdag

De meeste Formule 1 teams hullen zich nog in stilzwijgen over de planning van de testdagen maar het kleine broertje van Red Bull Racing heeft inmiddels haar programma voor de eerste testweek in Barcelona bekend gemaakt.

De eerste testweek vindt plaats van maandag 26 februari tot en met donderdag 1 maart op het circuit de Catalunya in Barcelona. Een eerste graadmeter voor de Formule 1 teams om te zien wie haar huiswerk het beste heeft gedaan tijdens de verplichte winterstop. Een week later vindt direct de tweede testweek plaats waarna het gezelschap afreist naar Melbourne voor de openingsrace van het nieuwe Formule 1 seizoen. Toro Rosso heeft in ieder geval de planning voor de eerste testweek rond.

Brendon Hartley heeft de eer om als eerste de nieuwe STR13 te testen en komt op maandag en woensdag in actie. Zijn teamgenoot Pierre Gasly test dan op dinsdag en donderdag. Voor beide heren betekent het tevens een eerste kennismaking met de Honda krachtbron waar Toro Rosso dit seizoen mee rijdt. Ook voor Honda wordt het een spannende week nadat de motorfabrikant vorig jaar tijdens de testweken in Barcelona behoorlijk kampte met motorproblemen die helaas gedurende het seizoen niet konden worden opgelost.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi