Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Briatore feliciteert Verstappen alvast met de F1-wereldtitel van 2023

Flavio Briatore is zeer te spreken over de podiumsamenstelling in Canada, met drie uitzonderlijke wereldkampioenen. Daarnaast noemt hij de titelstrijd van 2023 al zo'n beetje gestreden en wijst hij naar 'winnaar' Max Verstappen.

Drie teams en tevens drie Formule 1-kampioenen bezetten het podium op de zondag na de Grand Prix van Canada. Max Verstappen pakte de honderdste overwinning voor Red Bull, terwijl Fernando Alonso en Lewis Hamilton in die volgorde het podium completeerden.

Flavio Briatore, de manager en goede vriend van Alonso, keek zijn ogen uit in Montreal. Hij complimenteert Verstappen met een uitzonderlijke race. "We zagen suprematie van één coureur en dat was Max Verstappen", zo trapt hij af bij Il Riformista. "Teamgenoot Sergio Perez stond er daarentegen veel verder achter, wat laat zien dat niet alleen de auto goed moet zijn, maar ook de coureur."

"Zondag zagen we de drie belangrijkste kampioenen in de Formule 1 op het podium. Dit liet zien wie de sterkste teams en coureurs van het moment zijn. De Nederlander, samen met Alonso en Hamilton. Ze zijn echt de besten: onwaarschijnlijk grote talenten. Daarna komt de rest pas."

"Ook heel knap werk van Alonso om binnen tien seconden van Verstappen te rijden. Dit laat zien dat Aston Martin tijd goed heeft gemaakt ten opzichte van Red Bull, dat ze sneller zijn dan Mercedes en dat ze tijd hebben gewonnen dankzij hun update", aldus de voormalig teambaas van Benetton en Renault.

"Kampioenschap waarschijnlijk al beslist"

Ook Mercedes krijgt complimenten van Briatore. "Al was George Russell afgelopen weekend slecht, want hij crashte. Ook een compliment aan Ferrari, dat in de uitslag als vierde en vijfde eindigde. Ze hadden een vergelijkbare pace met Aston en Mercedes en dat was misschien de eerste keer dat we dat zagen. Al kunnen we niet direct rozen en bloemen sturen."

"Ferrari maakte namelijk een fout in de kwalificatie en dat zorgde ervoor dat ze in het middenveld moesten starten." Vooruitblikkend op de rest van het Formule 1-seizoen moet Briatore toegeven dat de titelstrijd eigenlijk al voorbij is. "We hopen dat Aston Martin het gat met Red Bull gaat dichten, maar we weten dat het kampioenschap waarschijnlijk al beslist is."

De winnaar? Verstappen, die op dit moment het kampioenschap leidt met 69 punten voorsprong op de nummer twee, Perez. "Mijn complimenten daarom aan Verstappen!"

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Updates Dit is wat Red Bull veranderd heeft aan de RB20 van Verstappen