© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Briatore haalt uit: 'Red Bull houdt coureurs niet in bedwang'

16 aug. 2018 11:50 Jan van der Burgt 3 reacties
Volgens voormalig Benetton- en Renault-teambaas Flavio Briatore weet Red Bull-voorman Christian Horner zijn coureurs niet in het gareel te houden. De flamboyante Italiaan reageert daarmee op de uitspraak van Horner dat Alonso bij een mogelijke stap naar Red Bull voor onrust zou zorgen.

Flavio Briatore deinst er zelden voor terug stevige uitspraken te doen. De Italiaan won als teambaas van Renault samen met Fernando Alonso zijn twee wereldtitels. Niet verwonderlijk dat hij nu op de bres gaat voor zijn oogappel van weleer:

"Het is eigenlijk verwonderlijk dat niemand Fernando Alonso nog wilde hebben, behalve McLaren", zo kopt de Briatore in gesprek met La Gazzetta dello Sport.

Red Bull bedankte voor de diensten van Alonso, omdat de Spanjaard volgens teambaas Christian Horner alleen maar voor onrust zou zorgen. Het is een opmerking die eerder al op de hoon van Alonso zelf kon rekenen. Ook Briatore doet die uitspraak af als kul:

"Het is Christian Horner zelf die voor onrust zorgt, doordat hij zijn coureurs niet in toom weet te houden. Fernando had juist van waarde kunnen zijn voor Red Bull. Hij is een geweldige coureur die respect afdwingt van de monteurs en eerbied heeft voor een Formule 1-auto."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen