Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Alpine F1 Team

Briatore heeft duidelijk doel voor ogen met Alpine: "Wil niet als toerist de wereld rondreizen"

Alpine heeft het de laatste weken ontzettend lastig, niet alleen op de baan. Ook intern is er van alles aan de hand bij de Franse renstal en het licht aan het einde van de tunnel lijkt nog ver weg. Kersvers adviseur Flavio Briatore is echter terug van weggeweest en hoopt een rol te kunnen spelen in de toekomstige stijgende lijn van 'zijn team'.

Briatore Alpine
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Er gebeurt de laatste tijd een hoop bij Alpine, maar van positieve verbeteringen is amper sprake. Niet alleen op de baan is het bij vlagen dramatisch, ook de interne structuur ligt overhoop nadat er de afgelopen maanden er al meerdere kopstukken zijn vertrokken, Esteban Ocon zal na dit seizoen op zoek gaan naar een nieuw team en motorleverancier Renault overweegt momenteel om de Formule 1 vanaf 2026 te verlaten. 

Pure chaos dus, maar Alpine lijkt te gaan ingrijpen met de aanstelling van een nieuwe adviseur. Flavio Briatore is een oude bekende van het team, maar wordt nu terug aan boord gehaald om zijn ervaring optimaal te benutten. Hij zal zich bezig gaan houden met allerlei zaken binnen het team, van de interne structuur tot het scouten én binnenhalen van talenten.

De voormalig teambaas vertelt bij Viaplay dat hij ontzettend blij is met deze nieuwe taak. "Ik ben blij dat ik weer terug ben, want ik hou van dit team! Vroeger heette het wel Benetton of Renault, maar in feite is het team nog steeds hetzelfde. Het team heeft nog altijd zeven wereldtitels en het is mij echt een genoegen om weer terug te zijn. Ik ben Luca de Meo (CEO van Renault, red.) dan ook heel erg dankbaar dat hij mij als adviseur wilde. Na een paar maanden onderhandelen heb ik uiteindelijk toch ja gezegd."

Briatore maakt er verder ook geen geheim van dat hij een duidelijk doel voor ogen heeft voor de Franse renstal. "We willen competitief zijn in de Formule 1. Ik wil niet als toerist de wereld rondreizen, 24 keer per jaar. Het team moet er weer in gaan geloven en we moeten ons weer beseffen dat we mee kunnen strijden om succes. Dat wil Luca natuurlijk, maar het bedrijf en de fans willen dat net zo goed. Iedereen wil competitief zijn!"

Bekijk de volledige reactie van Briatore hieronder!

Praat mee!

Viaplay
x
Vertrekt Renault? 'Alpine en Briatore neigen steeds meer naar Mercedes-deal'