Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Fernando Alonso

Briatore kan de beste coureur niet aanwijzen: "Ze zijn net als Messi en Ronaldo"

Flavio Briatore zag onder zijn hoede zowel Michael Schumacher als Fernando Alonso twee opeenvolgende wereldtitels winnen. Maar wie van de twee supersterren is nu de beste?

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Formula 1

In de podcast F1: Beyond the Grid snijdt voormalig Benetton- en Renault-teambaas Flavio Briatore talloze onderwerpen aan. Een vergelijking maken tussen de twee supersterren die hij in twintig jaar Formule 1 in dienst had, Michael Schumacher en Fernando Alonso, gaat hij daarbij niet uit de weg. "Alonso is een coureur als Schumacher", houdt de Italiaan zijn gehoor voor. "Wie van de twee beter is, is hetzelfde als de vraag stellen wie de betere voetballer is: Ronaldo of Messi?"

Waarmee de Italiaan maar wil aangeven dat het in feite geen doen is een winnaar aan te wijzen in een vergelijking. Briatore ziet wel enkele opvallende verschillen: "Alonso is als mens minder emotioneel. Schumacher pushte op zijn beurt de engineers en monteurs tot het uiterste. Maar Alonso is weer een rottweiler die niet van opgeven weet."

Om toch tot een soort conclusie te komen verwijst Briatore naar de Grand Prix van San Marino op het circuit van Imola, jaargang 2005. "Dat was een buitengewone race. Schumacher kleefde twintig ronden aan de versnellingsbak van Alonso. Twintig ronden lang druk, maar Fernando zette geen wiel verkeerd, geen een keer. Dat is voor mij het bewijs dat Fernando Alonso en Michael Schumacher zich op hetzelfde niveau bevonden."

1 reactie