Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 2020

Briatore kritisch op bestrijding coronavirus: "Ze hadden mijn F1-aanpak moeten hanteren"

Flavio Briatore reisde in december nog af naar China en kwam zelfs in de regio Wuhan. Daar werd de flamboyante Italiaan ook behoorlijk ziek en terugkijkend daarop denkt hij het coronavirus onder de leden te hebben gehad. Volgens de oud-teambaas van Benetton en Renault hadden de overheden in Europa de situatie anders moeten aanpakken.

In het verleden werd Flavio Briatore beschouwd als een van de beste teambazen in de Formule 1-paddock. Zo veroverde hij met coureurs als Michael Schumacher en Fernando Alonso in totaal vier wereldtitels en dat terwijl Briatore geen F1-achtergrond had.

"Ik kwam uit de modewereld, maar werd toch succesvol in de Formule 1, terwijl ik voor mijn aanstelling als teambaas nog nooit een race had gezien. Dat kwam doordat ik het F1-circus uitermate goed bestudeerde voordat ik aan mij nieuwe baan begon. Doordat ik de kennis snel tot me nam, kon ik uiteindelijk succesvol zijn", begint de vermogende zakenman zijn verhaal tegenover La7.

"Die tactiek hadden de overheden ook moeten toepassen met het coronavirus. Al in december en zeker in januari werd duidelijk dat het coronavirus een serieus probleem zou worden. Toen al hadden de verschillende overheden experts naar het gebied in China moeten sturen om de situatie te analyseren. Zodoende hadden we nu meer informatie gehad en hadden we veel sneller te werk kunnen gaan.”

Volgens Briatore werkte die aanpak gedurende zijn F1-carrière uitstekend: "Wanneer Ferrari een nieuw onderdeel aan het uitproberen was, dan stuurde ik een engineer naar de tests van Ferrari. Zo wisten we al snel alles over dat nieuwe onderdeel en of het ook interessant kon zijn voor ons. Zo ga je nu eenmaal te werk als leider, maar volgens mij heeft geen één overheid die tactiek toegepast bij het huidige virus."

De in Monaco wonende Briatore liet daarnaast weten zelf waarschijnlijk ook het coronavirus onder de leden te hebben gehad. "Ik werd in december ziek tijdens een zakentrip naar China. Ik had koorts en last van mijn ademhaling en mijn dokter had geen idee wat het was. Het ging echter weer vanzelf voorbij en ik voel me nu weer topfit."

1 reactie