Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Briatore: "Mercedes zal ook dit seizoen de Formule 1 domineren"

Het Formule 1-team van Mercedes deelde in Australië een mokerslag uit aan de concurrentie. Oppermachtig reed de Duitse renstal naar een dubbelzege, waarbij met name Ferrari zwaar teleurstelde in de seizoensopener.

Voormalig F1-teambaas Flavio Briatore verwacht dat de dominantie van Mercedes in 2019 verder gaat. De afgelopen vijf seizoenen stond er geen maat op de zilverpijlen en veroverde het alle tien de wereldtitels.

"Het zal erg lastig voor ze worden. Ten opzichte van het vorige seizoen is er niets veranderd. Ze hebben drie maanden de tijd gehad om zich voor te bereiden, maar Ferrari wist het gat naar Mercedes niet te dichten", laat Briatore in gesprek met Radio Capital weten. "Doordat Mercedes zo oppermachtig is, zal het een titelgevecht worden tussen Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. Ferrari moet acht tot negen tienden goedmaken om ze te kunnen verslaan. Ik voorspel dat Mercedes blijft domineren." Briatore baalt dat het in de Formule 1 niet meer over de coureurs of teams gaat, maar volgens hem alleen nog over de banden. "We hebben nu een wereldkampioenschap voor de banden, in plaats van een WK voor de coureurs. In Australië ging het maar over één ding: banden, banden en nog meer banden, in plaats van over coureurs die als gladiatoren streden."

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin