© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Briatore: "Michael Schumacher klaagde nooit"

11 okt. 2018 18:30 Wanda Bisschop 0 reacties
Dankzij Flavio Briatore kregen de Formule 1-liefhebbers te maken met Michael Schumacher. De flamboyante Italiaan was degene die de jonge Duitser een kans bood om hogerop te komen in de Formule 1 en alles daarna werd uiteindelijk geschiedenis.

"Toen in 1991 was nog niemand overtuigd van de kwaliteiten van Michael. Hij was niet goed genoeg, nog te jong enzovoort, enzovoort. Ik wist het echter zeker waardoor iedereen zei: 'Geef hem dan een contract' en dat heb ik gedaan," aldus een openhartige Briatore tegenover Nico Rosberg.

In de podcast van Rosberg haalt Briatore dan ook met een glimlach herinneringen op aan zijn tijd met Schumacher. Uiteindelijk leidde de samenwerking tussen de beide heren bij Benetton tot twee wereldtitels (1994 en 1995).

"Wat ik vooral mooi vond aan Michael was dat hij nooit heeft geklaagd. Als er een probleem met de auto was, dan deed hij er alles aan om het op te lossen. Hij klaagde nooit terwijl andere coureurs dan riepen dat de auto zo slecht was."

Over de rijstijl van de zevenvoudig wereldkampioen zijn de meningen vaak verdeeld. Ook Schumacher was een coureur die altijd vol op de limiet reed. Volgens zijn vroegere teambaas een onmisbare eigenschap om succesvol te worden.

"Als je wilt winnen, moet je gewoon risico's nemen. Alleen op die manier maak je kans op de zege. Als je als een boekhouder denkt dan kun je wel meestrijden maar zul je nooit winnen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen