© FIA Formula 2

Nieuwsoverzicht

Briljant optreden levert De Vries tweede seizoenszege in F2 op

28 jul. 2018 17:56 René Oudman 0 reacties
Niemand gaf nog een stuiver voor zijn kansen op de overwinning toen Lando Norris op een natte baan naar de kop vloog, na zeven tegenstanders in te hebben gehaald. Na 34 raceronden op de Hungaroring was het echter niet de jonge Brit, maar Nyck de Vries uit Sneek die als eerste over de eindstreep wist te geraken. De 23-jarige blonk uit in Hongarije en reed mogelijk een van de beste races uit zijn carrière.

Wat een geweldige reclame voor de Formule 2! De hoofdrace in Hongarije was eigenlijk met geen pen te beschrijven. Na de verregende Formule 1-kwalificatie lijnden de talenten uit de opstapklasse zich op voor hun eerste van twee wedstrijden van het weekend, waarop de wedstrijdleiding besloot om ze eerst een paar ronden achter de Safety Car af te laten leggen om aan de natte baan te wennen.

Kampioenschapsaspiranten George Russell en Lando Norris vielen beiden op, al was het met name voor de eerstgenoemde op negatieve wijze. De Britse Mercedes-protégé haalde de startgrid niet en moest vanuit de pitstraat vertrekken, om halverwege de race op te geven met motorproblemen. Norris startte bijzonder slecht, maar wat hij daarna deed was briljant te noemen.

Op een natte Hungaroring stuurde de 18-jarige beschermeling van McLaren zijn Carlin-bolide in enkele ronden van de achtste naar de eerste plaats, om een gigantische voorsprong op te bouwen. De baan droogde echter rap op, waardoor de coureurs besloten hun regenrubber in te ruilen voor droogweerbanden. Op die compound was de als derde gestarte De Vries, die op dat moment de tweede plek bezette, niet te stoppen.

Slechts een paar omlopen had De Vries nodig om zijn bijzonder grote achterstand op Norris in te lopen, om zijn mede-McLaren-juniorrijder keurig in te rekenen na de chicane in sector twee. Toen de Nederlandse Prema-rijder eenmaal vrij baan had, was hij onnavolgbaar. De Vries kwam mijlenver voor zijn concurrenten over de meet.

De Vries kan zodoende voor de tweede keer dit seizoen met de grootste bokaal pronken, een paar weken geleden wist hij ook al te zegevieren in de sprintrace op Paul Ricard. De 23-jarige is opgeklommen van een zevende naar een zesde plaats in het tussenklassement, dat nog altijd wordt aangevoerd door Russell.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen