Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Brits charmeoffensief aan adres Verstappen: "We zien hoe grootsheid zich ontvouwt"

In de Britse media wordt er in aanloop naar de GP van Groot-Brittannië uiteraard uitgebreid stilgestaan bij de Formule 1 en de huidige staat van de sport. Het is Max Verstappen die domineert. De Britse F1-prominenten moeten toegeven dat de Red Bull-coureur geschiedenis aan het schrijven is.

De stewards hadden het er maar druk mee afgelopen zondag. Na het einde van de race werden nog diverse tijdstraffen uitgedeeld aan coureurs voor het te ver buiten de baan gaan in bocht 9 en 10 op de Red Bull Ring. Het overschrijden van de track limits gooide de uitslag nog flink door elkaar. Maar de winnaar bleef hetzelfde. Max Verstappen kleurde in Oostenrijk goed binnen de lijntjes en vergrootte andermaal zijn voorsprong in de WK-stand. Sky-analist en oud-coureur Karun Chandhok vind dit geen verrassing. "Hij opereert op zo'n hoog niveau", zegt hij in de Sky Sports F1 -podcast. "Kijk naar Barcelona, hij rijdt daar rondes 17.3, 17.4. Toen pitte hij niet voor nieuwe banden. (wat hij in Oostenrijk wel deed, red.). Over de radio zegt hij dat hij voor de snelste ronde wil gaan. Tegen hem wordt gezegd dat hij al een waarschuwing voor track limits heeft gehad. "We willen dat je voorzichtig bent." BAM. 16.3. Een seconde sneller. Gewoon voor de kick."

Zit in een zone

Chandhok vindt het vooral bijzonder hoe gediciplineerd Verstappen dat toen deed, maar ook weer in Oostenrijk liet zien. "Hij ging niet buiten de baan. Hij wist precies wat hij aan het doen was. Ik denk dat hij als coureur nu in zo'n bepaalde 'zone' zit. En de wagen is ook zo goed. Hij heeft het vertrouwen." "Hij weet dat hij niet buiten de baan gaat. Hij weet dat hij de overwinning niet gaat verliezen en hij weet dat hij geen straf zal krijgen. Het is het zelfde als Lewis Hamilton zo'n tien jaar geleden of Michael Schumacher twintig jaar geleden. We kijken naar hoe grootsheid zich ontvouwt."

Herbert: "We moeten van Max genieten"

Het is voor de Britten misschien even wennen geweest om geen Lewis Hamilton meer op de bovenste trede van het podium te zien. De Mercedes-coureur was in de periode 2014 - 2020 dominant, maar sinds eind 2021 heeft hij geen race meer gewonnen. Het is Verstappen die de lakens uitdeelt. Voormalig teambaas Eddie Jordan noemde het nog saai, maar ex-Sky F1-analist Johnny Herbert geniet met volle teugen. "Het is niet de eerste keer dat we dit zien. Michael Schumacher, Sebastian Vettel en Lewis Hamilton deden het eerder", vertelt hij bij de Daily Star. "Ik sta versteld van wat ik Max zie doen op de baan. Iedereen hoort te genieten van hetgeen Max doet in de cockpit van een raceauto. Jordan lult uit z'n nek, want wat we zien is heel, heel speciaal. Hij heeft dat vroeger ook meegemaakt in de hoogtijdagen van Schumacher."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"