Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2023

Britse F1-fans komen zonder volkslied van koude kermis thuis

Zo goed als het Formule 1-seizoen 2023 is verlopen voor bijvoorbeeld Max Verstappen en Red Bull, zo slecht ging het voor eigenlijk alles wat Brits is in de Formule 1.

Max-Verstappen-Lewis-Hamilton-Fernando-Alonso-RacingNews365
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het Formule 1-seizoen 2023 gaat om tal van redenen de boeken in als een bijzonder Formule 1-seizoen, niet in de laatste plaats vanwege de dominantie van Max Verstappen en Red Bull. Die dominantie heeft echter direct bijgedragen aan een voor Britse F1-fans onwenselijk unicum.

In het het Formule 1-seizoen 2023 is namelijk niet één keer het Britse volkslied gespeeld, iets wat in de ruim zeventigjarige historie van de sport nog nooit is voorgekomen. Er wist niet alleen geen enkele Britse coureur een race te winnen, er stond ook nooit een Britse constructeur op de hoogste trede van het F1-podium.

Ja, Oscar Piastri won voor McLaren de sprintrace voor de Formule 1 Grand Prix van Qatar, maar na een sprintrace worden nooit volksliederen gespeeld. Vorig jaar (2022) wist in ieder geval George Russell nog de eer te redden door de Grand Prix van Brazilië te winnen, maar ook hij wist in 2023 niks te forceren.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training