Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Britse F1-prominent ziet Hamilton langzaam gas terug nemen: "Hij begint dat kwijt te raken"

Met de komst van George Russell bij Mercedes heeft Lewis Hamilton er een nieuwe concurrent bij. Formule 1-wereldkampioen Damon Hill denkt dat de zevenvoudig wereldkampioen nog wel kan strijden om de titel, maar tegelijkertijd ziet hij de oudere Brit ook langzaam aftakelen.

Het Mercedes Formule 1-team doet vooralsnog niet mee in de strijd voor de wereldtitel, maar in Australië liet Lewis Hamilton al wel zien dat de Duitse renstal competitief kan zijn. De zevenvoudig wereldkampioen kon de leiding in de race kort overnemen van Max Verstappen en stond uiteindelijk ook op het podium, zijn eerste van het seizoen. Teamgenoot George Russell was ook op weg naar een goede finish, totdat zijn Mercedes-motor het begaf en hij de finish niet kon halen. Desalniettemin heeft Mercedes meermaals laten zien dat het duo Hamilton-Russell tot veel in staat is. Maar wie is de 'betere'? Damon Hill velt in de F1 Nation Podcast zijn oordeel over de jonge Brit en zijn meer ervaren teamgenoot. "George moet heel hard werken. Hij moet zichzelf tot een gewaardeerde aanwinst maken en dat doet hij duidelijk heel goed", zo trapt de wereldkampioen van 1996 af. "Tegelijkertijd is hij echter ook degene die al het harde werk moet doen. Ik denk dat Lewis dat niet hoeft te doen omdat ze weten wat ze aan hem hebben." "Mercedes weet dat Lewis, zodra hij ook maar een kleine kans krijgt, weer in topvorm is en buitengewone races kan rijden. Ze weten dat George dat ook kan, maar dat moet hij nog wel gaan bewijzen."

Hoe lang kan Hamilton dat nog?

Bij de lovende woorden plaatst Hill wel een kanttekening, want hij vraagt zich wel af hoe lang Hamilton nog door kan racen op topniveau. "George is razendsnel en staat nog aan het begin van zijn carrière. Ik weet niet of Lewis heeft erkend dat hij daar niet aan kan tippen. Dat zal hij uiteindelijk wel moeten doen", zo vervolgt de F1-kampioen. "Het is goed mogelijk dat hij de instinctieve, onbewuste snelheid kwijt begint te raken." Daarbij benadrukt Hill wel dat Hamilton niet zomaar verleert om te strijden voor overwinningen en misschien zelfs meer. "Deze mannen verliezen dat niet zomaar, maar de uitblinkers zijn zeldzamer en moeilijker op te roepen." "Tegelijkertijd bloeit de jongere garde juist op, al kunnen ze af en toe te gretig zijn. Af en toe doet George nog een beetje onbezonnen. Hij heeft van die ongeduldige momenten gehad, maar is altijd nog betrouwbaarder en crasht minder snel dan anderen", zo oordeelt Hill.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"