Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Britse F1-prominenten: "Verstappen ging de grens over"

Lewis Hamilton schreef de Grand Prix van Saoedi-Arabië op zijn naam, maar toch gaat het in de Britse pers vooral over de man die tweede werd. Max Verstappen ging volgens enkele Britse voormalige F1-coureurs een stap te ver in Jeddah.

De eerste Saoedische Grand Prix geeft nog veel stof tot napraten. Max Verstappen en Lewis Hamilton kwamen tijdens een bloedstollend gevecht voor de overwinning beide meerdere keren buiten de baan terecht. Het moment van de race was toch wel de aanvaring van de twee coureurs net voor de laatste bocht. Verstappen kreeg de opdracht van Red Bull om de positie terug te geven aan Hamilton. De Nederlander probeerde dit te doen voor bocht 27, maar de Brit was hierover niet geïnformeerd en reed tegen de achterkant van de RB16B op. Verstappen werd door de stewards als schuldige aangewezen en kreeg hiervoor na afloop van de race een tijdstraf van tien seconden.

Verstappen ging een stap te ver

Voormalig F1-coureur Martin Brundle is ook niet te spreken van de acties van de Red Bull-coureur in Saoedi-Arabië. "Ik denk dat Verstappen moet nadenken over zijn rijstijl. Het was niet goed zondag," zei de huidige commentator tegen Sky Sports. Hij voegt eraan toe: "Er is een verschil tussen agressief, vastberaden en stevig racen en wat we hier zagen gebeuren. Dit was een stap te ver." Brundle wordt bijgestaan door Johnny Herbert. "Het laat een beetje een nare smaak achter in de mond", geeft de voormalig F1-coureur toe. "Ik denk dat het gewoon laat zien wat Max bereid is te doen om dit wereldkampioenschap te winnen. Ik ben het met Lewis eens. Ik hou van Max vanwege wat hij op het circuit doet, maar hij zoekt echt de grenzen op, en soms gaat hij er echt overheen", vindt Herbert.

Verstappen racet zonder iets toe te geven

Damon Hill is ook van mening dat Verstappen soms de grens op zoekt, al vindt hij ook dat het heel duidelijk is wat je aan de Nederlander hebt. "Er zijn mensen die racen zonder ook maar iets toe te geven. Ik denk dat Max zo iemand is. Hij is erg vaardig en echt briljant en het is spannend om naar te kijken." "Lewis heeft daarmee te maken en ik denk dat hij nu heel voorzichtig is. Hij is niet geïntimideerd, maar wel erg op zijn hoede voor Max en waarschijnlijk is dat terecht", aldus de wereldkampioen van 1996. "Hij heeft te maken gehad met een felle verdedigende Max. Het is niet de stijl van Lewis, maar het is de stijl van Max. Max gaat altijd tot het uiterste. Het is voor de wereldtitel, beide coureurs willen het immens graag en dan zullen er altijd tranen zijn."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi