Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Britse media niet overtuigd van klaagzang Hamilton: "Trap hier geen tweede keer in!"

Ook in Groot-Brittannië lijkt men te geloven dat Mercedes op dit moment niet bij machte is om het Red Bull en Ferrari moeilijk te maken, maar blijft men toch sceptisch over de uitlatingen vanuit het Mercedes-kamp. Wel is men het er over eens dat het team van Lewis Hamilton en George Russell achter de twee andere topteams de nummer drie is.

Hamilton Bahrain Mercedes rear
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Het was Red Bull dat bij de Britse media een ijzersterke indruk achterliet na afloop van de testdagen in Bahrein. Volgende week staat op hetzelfde circuit de eerste Grand Prix van het jaar op de planning en Red Bull lijkt samen met Ferrari de grote favoriet te zijn.

Sky Sports
zag dat het nieuwe updatepakket dat Adrian Newey uit zijn hoge hoed had getoverd zijn werk zeer goed deed. Sterker nog, Red Bull heeft de lat daardoor voor de concurrentie nog een stuk hoger gelegd dan hij al lag.

"Ik twijfel er geen seconde over dat het nieuwe aeropakket dat Red Bull op vrijdag in gebruik nam een significante stap voorwaarts was voor het team", oordeelt voormalig coureur Martin Brundle.

"Red Bull heeft de lat hoger gelegd op zaterdag, wat betreft ruwe pace, maar ook wat betreft de pace in de longruns. Ze waren aan het glimlachen en de nieuwe onderdelen maakten de hele auto een stuk beter."

Red Bull vs. Ferrari

Zijn Sky-collega Anthony Davidson, tevens simulatorcoureur van Mercedes, is het met hem eens. "Ze hebben iets gevonden en het ziet er heel goed uit."

Volgens de andere voormalig coureur is het team van Max Verstappen daarom samen met de Italianen van Ferrari de favoriet. "Red Bull gaat het gevecht aan met Ferrari. De Italianen doen vooraan mee en zijn kanshebbers, zonder enige twijfel."

Mercedes is daarentegen niet in vorm, maar alsnog denken ze dat het team van Lewis Hamilton achter Red Bull en Ferrari op derde plek aan zal sluiten.

"De Mercedes-bolide lijkt lastig te besturen te zijn, maar wie zou je naast Red Bull en Ferrari nog meer voor hen zien? Ik zou zeggen dat Mercedes het derde team is. Er zit nog meer in, maar het ziet er niet uit alsof de wagen fijn te besturen is. Dat komt door die stuiterproblemen die ze hebben", aldus Davidson, wiens andere collega, Karun Chandhok, niet zo overtuigd is van de Mercedes-problemen.

"Vorig jaar zeiden ze dat ook, waarna ze de eerste race en uiteindelijk de constructeurstitel wonnen. Ik was er van overtuigd dat Red Bull hen zou overklassen, maar ik heb Mercedes enorm onderschat. Daar trap ik niet nog een keer in!"

BBC: Verstappen vatte testdagen samen

Het Britse BBC zag ook hoe Mercedes worstelde met haar bolide, maar weet niet zeker welke conclusies men daar aan moet verbinden. Wat ze wel weten, is dat Red Bull ijzersterk voor de dag kwam. "De grijns van Red Bull zegt genoeg", kopten de Britten.

"Als je de F1-testdagen wil samenvatten, dan moet je naar eerste uren van de laatste testdag kijken. Red Bull maakte namelijk op zaterdag meteen een impact met haar geüpdatete bolide", schrijft het Britse medium.

"De camera's schakelden na de eerste vliegende ronde van Perez meteen naar de glimlach van Marko, die zijn vreugde, zijn tevreden grijns, niet kon verbergen."

"Het was slechts het begin, want Verstappen was op comfortabele wijze de snelste man aan het einde van de dag. Het is maar testen, dus het hoeft niets te betekenen, maar bij Red Bull lijkt men die memo niet te hebben gekregen."

			© Bahrain Int. Circuit
	© Bahrain Int. Circuit

Zijn Mercedes' worstelingen echt?

Al met al oordeelt de BBC-journalist dat Red Bull en Ferrari de te kloppen teams lijken, maar hij plaatst daar wel een kanttekening bij. Het is niet voor het eerst dat Mercedes doet alsof het helemaal fout gaat, om vervolgens de eerste race van het seizoen te winnen.

"Red Bull maakte dus een goede indruk, zeker omdat zij tijdens de testdagen juist vaak onder de radar vliegen. Het hoeft niet te betekenen dat ze de grote favoriet zijn tijdens de GP van Bahrein, maar ze doen zeker mee om de zege. Ferrari lijkt hun grote rivaal, want zij zijn al sinds de eerste testweek consistent snel."

"Mercedes lijkt het lastig te hebben, als we hun publieke uitlatingen mogen geloven. Het ziet er daar niet rooskleurig uit. De auto leek lastig te besturen en de problemen zijn volgens het team echt aanwezig. Binnen F1, maar ook daarbuiten, kijkt men sceptisch naar die uitlatingen, want dit is niet de eerste keer."

"Feit is dat Mercedes langzaam was op de rechte stukken, waarvan de oorzaak niet duidelijk was, maar ook in de bochten zag het er niet hoogstaand uit. Mercedes heeft nog niet de juiste balans gevonden tussen performance en het stuiteren."

"Daardoor is het lastig om echt een oordeel te vellen na de testdagen, zeker met de kennis dat er veel andere onbekende factoren zoals motorstanden en brandstofhoeveelheden meespelen", zo sluit de British Broadcasting Corporation af.

Ook interessant:

Video: Is Verstappen de grote favoriet, of is Mercedes aan het sandbaggen?

Red Bull zag er sterk uit tijdens de testdagen, terwijl Mercedes zei te worstelen. Is het echt zo, of stellen Lewis Hamilton en co. zich aan? Onze verslaggever in Bahrein velt in de onderstaande video zijn oordeel vanuit Bahrein.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Radiotranscript Stilte Verstappen en irritatie Perez bij interne Red Bull-strijd om snelste ronde