Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Martin Brundle

Britse media teleurgesteld: "Dat is dan weer jammer van Wolff en Hamilton"

Hoewel Mercedes niet meestrijdt voor de overwinningen in de Formule 1, kende het team een prima Grand Prix van Italië. Toch baalden ze, wat voor en teleurgestelde Britse Sky Sports zorgde.

Team Principal CEO Toto Wolff with seven time World Champion Lewis Hamilton
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Sebastian Kawka

Voormalig coureur en columnist Martin Brundle vindt de reacties uit kamp Mercedes erg jammer. In de Formule 1 Grand Prix van Italië werden George Russell en Lewis Hamilton respectievelijk vijfde en zesde, wat zorgde voor prima punten, maar de reacties na de race waren deprimerend.

Tuurlijk, ze waren blij met wat punten, maar vechten voor het kampioenschap? Dat zit er nog niet in en dat wordt vaak genoeg benadrukt. Brundle vindt de reacties jammer. "Ik was een beetje verrast en teleurgesteld dat Lewis Hamilton en Toto Wolff hun prestaties bagatelliseerden, dit nadat ze tussen 2014 en 2020 hebben gedomineerd", zegt hij bij Sky Sports.

Lof voor Sainz

Brundle is niet negatief over iedereen. Zo looft hij Carlos Sainz, die kort de strijd aan kon gaan met de uiteindelijke racewinnaar Max Verstappen. "Carlos was ongetwijfeld de ster van de Grand Prix van Italië. Het was al vroeg duidelijk dat Ferrari zich echt had gefocust op Monza met hun aerodynamische pakket en nieuwe motoren."

"Deze race was belangrijk en Sainz was vanaf het begin in vorm. Hij dreigde degene te zijn die Verstappen de poleposition zou ontnemen en toen de druk erop stond, leverde hij die ook."

De meeste mensen in de paddock dachten dat Red Bull de snellere raceauto zou hebben en beter voor zijn banden zou zorgen tijdens de langere racestints, en dat gold ook voor Ferrari. Hun coureurs Sainz en Leclerc wisten dat ze alles moesten geven wat ze hadden, en dat deden ze zeker. Ferrari en hun fans houden van een agressieve, gepassioneerde coureur die nooit opgeeft en hebben veel voormalige helden zoals Gilles Villeneuve als voorbeeld."

"Sainz' verdedigingsacties tegen Verstappen en later Sergio Perez nn zijn eigen teamgenoot Charles Leclerc waren briljant, zij het net op de grens. Hij positioneerde zijn auto perfect en verzette zich agressief tegen bewegingen aan de buitenkant, vooral in de eerste bocht. Soms waren zijn verdedigende bewegingen een beetje laat, hij ging af en toe te ver met de regels voor meer dan één beweging en ook met de noodzaak om ruimte te laten aan de buitenkant van een bocht, maar het was geweldig om naar te kijken en de FIA stewards verdienen alle lof voor het toestaan van hard racen", aldus Brundle.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Hamilton Mercedes-coureur verliest WK-punt na fikse straf tijdens sprintrace Miami