Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Britse raceprominenten zien 'geweldige kans' voor Hamilton: "Kan Schumacher-achtig zijn"

Niet alleen in Italië wordt lyrisch gereageerd op de schokkende overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari vanaf 2025. Verschillende Britse raceprominenten vinden het geweldig nieuws voor de zevenvoudig wereldkampioen.

Mansell Britain 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De rust is inmiddels weer een beetje teruggekeerd in de wereld van de Formule 1, nadat Lewis Hamilton en Ferrari donderdag het nieuws domineerden. In de avond kwam dan de definitieve bevestiging van de aankondiging die al de hele dag in de lucht hing.

Nigel Mansell, de wereldkampioen van 1992, denkt dat deze overstap positief is voor de sport. "Ik denk dat het fantastisch voor de fans is. Ik denk dat Lewis zijn carrière waarschijnlijk zal afmaken bij Ferrari en het is als een droom die uitkomt voor hem, zou ik denken, want naar Ferrari gaan is alles. Het ziet er zeker naar uit dat we in 2025 een opwindend seizoen tegemoet gaan", zo zegt Mansell tegen BBC Sport.

'Schrijf Hamilton nooit af'

"Wat een verhaal, Lewis Hamilton in een Ferrari", zo begint Martin Brundle tegenover Sky Sports als hem gevraagd wordt naar zijn reactie op de overstap. "Schrijf Hamilton nooit af. Hij weet hoe hij races en kampioenschappen moet winnen. Het zou heel erg 'Schumacher-achtig' zijn als hij daarheen kan gaan en het team kan stimuleren om veel meer races te winnen en kanshebber te zijn voor het kampioenschap. Ik denk dat dit een geweldige kans is om hem te motiveren en energie te geven voor deze fase van zijn carrière", zo laat Brundle verder weten.

Jenson Button was drie jaar lang de teamgenoot van Lewis Hamilton bij McLaren. De wereldkampioen van 2009 versloeg Hamilton in die drie seizoenen één keer in het coureurskampioenschap, in 2011 om precies te zijn. "Als Lewis bij Mercedes was gebleven en ze hadden races gewonnen, zou dat goed zijn geweest. Maar deze verschuiving naar Ferrari is gigantisch", aldus Button tegen Sky Sports F1. "Dit wordt geweldig voor de sport, iedereen zal de Formule 1 in de gaten houden, vooral Ferrari en Lewis. Het is nogal wat om zo'n verandering in je carrière te maken als je al zo lang bij één team zit. Plotseling overstappen naar een ander team, dat is moeilijk."

En wat vindt Button van de timing van Hamilton's vertrek? "Ik denk dat twaalf jaar bij Mercedes langer is dan dat de meeste mensen in de Formule 1 doorbrengen. Om die tijd bij één team door te brengen en te bereiken wat zij hebben bereikt, misschien wilde hij iets anders. We komen allemaal weleens op een punt in onze carrière dat we zeggen: ik heb gedaan wat ik wilde bereiken en kies ervoor om met pensioen te gaan. Hij is de andere kant opgegaan en heeft gezegd: 'weet je wat, ik heb het gevoel dat ik een verandering nodig heb, ik ga naar Ferrari'. Het is een grote deal en ik kan niet wachten om te zien hoe hij het doet in een Ferrari", aldus Button.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Moto3 Sensationele zege Veijer na dominant optreden in Jerez