Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Michael Schumacher

Broer Michael Schumacher doet oproep: “Gun hem en zijn familie meer rust"

Aanstaande vrijdag is het precies tien jaar geleden dat Michael Schumacher ernstig hoofdletsel opliep bij een skiongeluk in het Franse Meribel. Zijn broer Ralf Schumacher zou graag zien dat de familie meer met rust gelaten wordt.

Michael Schumacher
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

29 december 2013 staat bij veel mensen in het geheugen gegrift. Michael Schumacher, die zeven keer wereldkampioen werd in de Formule 1, kwam op die dag ongelukkig ten val tijdens het skiën en liep ernstig hoofdletsel op. In de nasleep van het ongeluk bracht de familie zo nu en dan wat nieuws naar buiten over zijn gezondheid, maar het is onbekend hoe het nu met Schumacher gaat. Zijn broer Ralf roept bij Sky Sport op om de familie wat rust te gunnen en hun privacy te respecteren.

"Het is schokkend hoe lang geleden het al is en hoe snel die tien jaren zijn gepasseerd", vertelt Ralf. "Ik mis de tijd waarin hij mijn mentor was en we veel tijd met elkaar doorbrachten. Het was een keerpunt voor de familie op dat moment. We hebben min of meer afgesproken om er niets over te zeggen, maar er is nog steeds veel interesse. Ik zou soms wat meer rust voor de familie wensen en willen dat mensen niet zoveel vragen stellen. Ik geloof dat Michael zijn tijd in de publieke belangstelling heeft gehad. Dat was geweldig voor hem en hele generaties hebben hem gevolgd in de motorsport."

"Maar na zo'n lange tijd is het belangrijk om te begrijpen dat je privacy nodig hebt, ook als het een dramatische ervaring was", vervolgt Ralf zijn verhaal. "Het verbaast me altijd hoeveel mensen aan Michael denken. Dat is fijn, maar sommige mensen gaan nog steeds een beetje te ver."

"Zonder Michael had ik de Formule 1 niet gehaald"

Ralf vertelt verder ook dat Michael een belangrijke rol heeft gespeeld in zijn autosportcarrière. "Als je je bedenkt waar ons verhaal is begonnen: in de go-karts met onze ouders tot samen in de Formule 1. Wat wij hebben kunnen ervaren is ongelooflijk. Voor hem was het uiteraard een compleet andere dimensie, maar het is belangrijker welke reis we hebben doorgemaakt. Als je de foto's ziet van de tijd waarin hij mijn monteur en mentor was, dat zijn fijne herinneringen.

"Het is duidelijk: zonder mijn broer had ik de Formule 1 nooit gehaald. Waar zou het vandaan komen? Daar moet je bepaalde connecties voor hebben. Het kost allemaal veel geld en dat was ongelooflijk nuttig, vooral met manager Willi Weber. En ik ben ze allebei eeuwig dankbaar. Natuurlijk moet je uiteindelijk zelf een auto besturen, dat staat buiten kijf. Maar je moet nog steeds de weg geplaveid zien worden", sluit Ralf Schumacher af.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking 'Red Bull-vertrek Newey voor GP Miami aangekondigd'