Broertje Leclerc (18) krijgt testkans in Formule E

06 jan. 12:30 René Oudman 1 reacties
Een bekende naam op de deelnemerslijst voor de Formule E-testdag die plaatsheeft daags na de ePrix van Marrakech: het 18-jarige broertje van Ferrari-coureur Charles Leclerc, Arthur, mag zijn opwachting maken namens het team van Venturi. De jonge Monegask deelt zijn nationaliteit met de stal waarvoor hij een dag lang actief zal zijn in de straten van de Marokkaanse stad.

Evenals het geval was na de eerste ePrix van dit seizoen, die drie weken geleden werd gehouden in de straten van de Saudische stad Ad Diriyah, wordt er daags na de Formule E-wedstrijd een collectieve test gehouden. Meerdere teams hebben test- of reserverijders opgeroepen: zo zal voormalig Williams-coureur Sergey Sirotkin voor Mahindra zijn eerste meters in een formulewagen maken na deel te hebben genomen aan de Grand Prix van Abu Dhabi en bestijgt DTM-topper Jamie Green een bolide van Audi.

De jongste van de drie Leclerc-broers (Charles en Arthur hebben nog een oudere broer, Lorenzo) vertoonde zijn kunsten gedurende het seizoen 2018 in de Franse Formule 4-klasse. Arthur Leclerc besloot het seizoen op een vijfde plaats in de eindrangschikking, hij won twee van de twintig races waaraan hij deelnam en stond in bijna de helft van zijn wedstrijden op het ereschavot. De link tussen de jongste Leclerc en het team van Venturi werd, vanwege de nationaliteit van beiden, al langer gelegd."

"Erg dankbaar voor de kans om in een wagen van Venturi te rijden tijdens de rookietest in Marrakech", liet de 18-jarige Leclerc weten middels zijn persoonlijke Twitter-account. "Ik zie er erg naar uit om weer plaats te kunnen nemen achter het stuur van een racewagen."

De Leclercs komen sowieso uit een racegezin: hun in 2017 overleden vader Hervé wist het tot de Formule 3 te schoppen. Oudste broer Lorenzo was één van de beste vrienden van wijlen Jules Bianchi en was vaak aan diens zijde te vinden op de kartbanen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen