© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Brown: 'Alonso stelde McLaren nooit een deadline'

15 jan. 2018 07:15 Ruud Dimmers 0 reacties
Fernando Alonso wilde graag bij McLaren blijven, maar daarvoor was het wel noodzakelijk dat het team afscheid nam van Honda. De Spanjaard zette zijn werkgever daarbij nooit onder druk, laat teambaas Zak Brown weten.

McLaren heeft Alonso geen garanties gegeven

Fernando Alonso en McLaren begonnen in 2015 aan een ambitieus project waarbij het doel was om wereldkampioen te worden met Honda. Het liep compleet anders dan gehoopt en zelfs een podiumplaats werd niet gehaald. Na drie moeizame jaren werd Honda ingeruild voor Renault.

Teambaas Zak Brown spreekt geruchten tegen dat Alonso het team van McLaren onder druk had gezet. 

"Ik heb vaak gehoord dat Fernando ons een deadline had gegeven, maar ik kan jullie verzekeren dat daar niets van waar is", laat Brown tijdens de Autosport International Show weten.

"Het enige wat hij wil is weer competitief zijn."

De overstap van Honda- naar Renault-motoren was een cruciale voor Alonso en McLaren. De verwachtingen zijn hooggespannen binnen het team.

"Ik denk ook dat hij bij ons was gebleven als hij het gevoel had dat we met Honda competitief konden worden. Fernando heeft een geweldige geschiedenis met Renault. We hebben hem echter geen beloftes gedaan voor de toekomst, los van onze ambitie dat we terug willen keren in de top."

"Fernando weet dat en hij weet waar McLaren tot in staat is."

Volgens Brown was het voor McLaren van groot belang dat Alonso bij het team zou blijven. De Spanjaard brengt nog altijd iets extra's binnen het team.

"Hij geniet van het team en pusht iedereen. Als hij de garage binnenloopt dan geeft iedereen net dat beetje extra's. We willen terug naar de top. Daarbij hebben we een gezamenlijk belang."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen