© McLaren

Nieuwsoverzicht

Brown en McLaren door het stof: "Herstel kan nog lang duren"

06 jul. 2018 11:45 René Oudman 0 reacties
Door het plotselinge vertrek van racedirecteur Eric Boullier kwam McLaren deze week voor de zoveelste keer negatief in het nieuws. De stal lijkt nu zelf ook door te hebben de hoofdrolspeler in een grote soap te zijn.

“Het gaat al een tijdje erg moeizaam, zelfs al voor Eric het team kwam versterken”, laat McLaren-baas Zak Brown weten aan Sky Sports. De Amerikaan, die een kleine twee jaar geleden aan het team werd toegevoegd en vervolgens met een hoop bombast verklaarde de renstal weer naar de top te brengen, komt terug op eerder gedane uitspraken.

“We moeten goed beseffen dat het nog wel even kan duren alvorens we weer om de kampioenschappen kunnen vechten. Ik denk persoonlijk dat we nog jaren door moeten knokken, ik weet niet of dat er twee of tien zullen zijn. Waarschijnlijk iets daar tussenin.”

“Ons chassis van 2017 was een goede. We hebben een fout gemaakt door ons aan voorspellingen te wagen”, haalt Brown bakzeil. De Amerikaan liet zich bij de teampresentatie van de MCL33 ontvallen het mogelijk te achten ‘een aantal podiumplaatsen en wellicht zelfs een overwinning’ te scoren. “Van je fouten moet je leren, zodra je ervan geleerd hebt, maak je ze niet nogmaals.”

McLarens laatste overwinning dateert van november 2012 (Jenson Button, Brazilië). Kevin Magnussen bracht het laatste zilverwerk terug naar Woking, na als derde te zijn gefinisht in de Australische GP van 2014. Nadat Daniel Ricciardo werd gediskwalificeerd werd dat een tweede plek, waardoor teammaat Button opschoof naar P3.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen