© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Brown geeft toe: Boullier heeft contract ingeleverd

06 jul. 2018 19:30 René Oudman 0 reacties
Het interne gerommel bij McLaren bereikte in de midweek tussen de Grands Prix van Oostenrijk en Groot-Brittannië een nieuw dieptepunt. De Britse renstal zal racedirecteur Eric Boullier verdwijnen – de Fransman heeft op eigen initiatief zijn contract ingeleverd, zo gaf McLaren-baas Zak Brown op de vrijdagmiddag in Silverstone toe.

Op de vraag waarom Boullier niet meer betrokken is bij het team van McLaren, reageerde de Amerikaan tijdens de teambazenpersconferentie: “Dat moet je aan Eric vragen. Er is natuurlijk sprake van veel druk op dit moment, dat voelen we bij McLaren allemaal. Ik vermoed dat Eric ons heeft verlaten omdat hij van mening is dat het team daar beter van wordt. Ik ben ervan overtuigd dat we hem op korte termijn weer in de paddock zien: hij heeft in het verleden veel gewonnen en zal dat in de toekomst weer doen.”

De rijders van het team, Fernando Alonso, Stoffel Vandoorne en reservecoureur Lando Norris, hebben het nieuws omtrent Boullier volgens Brown goed verwerkt. “Ik denk dat onze rijders veel vertrouwen hebben in het team. Er wordt goed gecommuniceerd. Fernando is iemand met ontzettend veel ervaring en daarom wordt ons wel gevraagd of wij hem wellicht hebben gevraagd zijn mening te geven. Dat is in de media een beetje verkeerd opgepakt: het is mijn rol om met iedereen te praten, dus ook met Fernando.”

Na regen komt zonneschijn - Alonso wist de vrijdag op Silverstone keurig als zesde te besluiten. Voor Vandoorne loopt het vooralsnog niet op rolletjes in Groot-Brittannië: de Kortrijkzaan kwam in zowel de eerste als de tweede oefensessie niet weg uit het achterveld.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen