Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Zak Brown

Brown glimlacht om controversiële McLaren-achtervleugel: "Best een leuk compliment!"

McLaren baarde opzien met een 'flexibele' achtervleugel tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan. Inmiddels is bekend dat het team uit Woking die specifieke achtervleugel moet aanpassen, maar daar zit Zak Brown zeker niet mee. Sterker nog, de Amerikaan is trots op de bevindingen van zijn team.

Brown
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was een vreemd gezicht tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan. Op het lange rechte stuk boog de achtervleugel van McLaren een beetje door, waardoor er een soort mini-DRS ontstond. Inmiddels heeft de FIA gereageerd op de ophef en moet het team uit Woking die specifieke achtervleugel aanpassen. Uit een statement van McLaren blijkt echter dat het team zelf de aanpassingen heeft aangedragen.

CEO van McLaren, Zak Brown, vertelt in gesprek met Viaplay dat hij er niet mee zit. Sterker nog, de Amerikaan is stiekem wel een beetje trots dat de andere teams er alles aan doen om McLaren een hak te zetten: "Weet je, er is veel ophef over geweest. Maar het voldeed uiteraard aan alle reglementen. Het zal slechts een kleine aanpassing zijn aan onze vleugel van Bakoe en dat zal niet het verschil gaan maken. Dus we zijn er vrij ontspannen over."

"Het (de vleugel red.) heeft alle tests doorstaan. Maar we gaan nu aan de leiding bij de constructeurs, dus ik had dit wel verwacht," zo vervolgt Brown lachend. "Terwijl elk team gefocust is op het sneller maken van hun auto, zijn ze er ook behoorlijk gefocust om die van ons langzamer te maken. Dat is prima, want dat hoort bij het spelletje. Maar het is best een leuk compliment dat iedereen naar onze auto staart en probeert hem langzamer te maken! Maar ja, we zullen een kleine aanpassing doen, maar we maken ons er geen zorgen over."

Ook interessant:

Speel de RN365 F1 Bingo en win toffe prijzen

Maak de race in Singapore nu nog leuker met de RacingNews365 bingo en maak kans op toffe F1 prijzen zoals Verstappen schaalmodellen en caps. 

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"