Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Brown haalt keihard uit naar Red Bull: "Gebrek aan respect"

Na de touché tussen Max Verstappen en Lando Norris in Oostenrijk miste alleen de reactie van McLaren-CEO Zak Brown. De Amerikaan laat tijdens de persconferentie in Groot-Brittannië van zich horen en haalt uit naar Red Bull.

Brown Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het laatste woord is nog niet gezegd over de touché tussen Max Verstappen en Lando Norris in Oostenrijk. Vooral de verdedigende tactieken van Verstappen liggen onder een vergrootglas, zeker omdat hij een straf van tien seconden kreeg voor zijn aandeel in het incident. Zak Brown, de CEO van McLaren, wil meer duidelijkheid in de reglementen en haalt ook uit naar Red Bull.

"Het was een episch duel en heel opwindend voor de fans en de gehele Formule 1", stelt Brown tegenover onder meer RacingNews365. "Ik denk dat het een kwestie van tijd was voor ze in een duel terecht zouden komen. De uitkomst was ongelukkig, want het ging om een lichte touché."

Daarna gaat Brown in op de rol van de stewards. "Als we reflecteren op het weekend, vind ik dat we meer moeten investeren in de stewards om zo meer consistentie in de regels te krijgen. De FIA is het daar mee eens. We hebben parttime stewards en het is lastig, complex werk. Ik denk dat het moeilijk is om dat op parttime basis uit te voeren. Max en Lando waren gewoon aan het vechten zoals je dat zou verwachten. Zolang niemand Max vertelt dat hij iets doet wat tegen de regels ingaat, weet hij niet anders. Het was een gemiste kans voor de stewards."

Ook Red Bull moet het ontgelden. "Ik ben teleurgesteld in een geweldig team als Red Bull. Ze juichen het (de rijstijl van Verstappen, red) toe, zeker als je naar de woorden op de radio luistert. We hebben als pitmuur de verantwoordelijkheid om onze coureurs te vertellen wat ze wel en niet kunnen doen en moeten de reglementen respecteren. We hebben gezien dat er een gebrek aan respect is als het gaat om financiële en sportieve reglementen én vaders (de ruzie tussen Christian Horner en Jos Verstappen red.). Ik denk niet dat we zo moeten racen en als er eerder melding van was gemaakt, had het incident voorkomen kunnen worden. De pitmuur en de stewards hadden bovenop de regels moeten zitten."

Wanneer Brown tot slot de vraag krijgt of hij het 'gebrek aan respect' bij Red Bull met Christian Horner wil bespreken, volgt er een duidelijk antwoord. "Dat is aan de FIA. Ik heb geen interesse om met Christian te praten."

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Praat mee!

Viaplay
x
Vertrekt Renault? 'Alpine en Briatore neigen steeds meer naar Mercedes-deal'