Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

Brown haalt opgelucht adem over Red Bull: "We zaten er allemaal naast"

Zak Brown haalt na wederom een ijzersterk optreden van McLaren opgelucht adem. Van de suggestie die na de eerste GP's alom gedaan werd, is niets meer over.

Brown Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na 10 van de 24 rondes in het wereldkampioenschap Formule 1 van 2024, is het meer regel dan uitzondering dat er een McLaren op het podium staat. Sterker nog, de papaya-oranje brigade strijdt mee om de overwinningen. Dat had na de eerste paar races niemand verwacht. Ook McLaren-CEO Zak Brown zelf niet.

"Het is een feit dat we na die eerste race allemaal dachten dat het kampioenschap al voorbij was. Maar ik denk dat we er allemaal naast zaten", klinkt hij opgelucht tegenover Sky Sports F1. Wat zit er nog aan te komen voor McLaren in de komende drukke periode?

"Er komen veel races aan, maar hoe meer races, hoe beter. We moeten gewoon blijven doen wat we al aan het doen zijn", zo vervolgt hij, om vervolgens uit te leggen waar de recente successen mee te maken hebben. "Andrea (Stella, teambaas, red.) zet op een geweldige manier de lijnen uit voor het team. We blijven bovendien zeer gefocust, waarbij we alles race voor race bekijken."

"Natuurlijk kijken we wat betreft de ontwikkeling wél verder vooruit, maar nu richten we de aandacht bijvoorbeeld op Oostenrijk zonder ons nu al zorgen te maken over de race op Silverstone een week later."

De doelen? "We willen elk weekend weer sneller worden. We hebben een hapje genomen uit de achterstand op Ferrari, terwijl Mercedes juist wat op ons pakte. Maar Ferrari ligt binnen ons bereik, net als Mercedes."

"En Red Bull... Als Sergio Perez de snelheid weer weet te vinden, is het lastig om het tegen hen op te nemen. Op dit moment moeten we dus profiteren van het feit dat Max Verstappen weliswaar vooraan rijdt, maar Sergio Perez enkel punten pakt. Dat geeft ons wellicht de kans om wat van die achterstand weg te werken. We moeten gewoon blijven doen wat we doen."

Ook interessant:

Verstappen bewijst dat Red Bull aan de bak moet

De Grand Prix van Spanje, zo werd gezegd, moest het nodige duidelijk maken over de onderlinge verhoudingen in de Formule 1. Dus welke conclusies kunnen getrokken worden? Het podcastpanel geeft antwoord.

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership