Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Brown haalt uit naar Verstappen: "Het wordt belachelijk"

Max Verstappen werd fors bestraft voor de incidenten met Lando Norris in Mexico. McLaren-CEO Zak Brown haalt nu hard uit naar de Nederlander.

Verstappen race Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen en Lando Norris kwamen elkaar weer tegen in de openingsfase van de Grand Prix van Mexico. Norris trachtte Verstappen te passeren, maar werd buiten de baan gezet. Ook in bocht 8 ging het mis toen Verstappen wilde pareren en de beide kemphanen samen buiten de baan schoten. Uiteindelijk waren de stewards onverbiddelijk en kreeg Verstappen twee straffen van tien seconden. 

McLaren-CEO Zak Brown is het eens met het besluit van de wedstrijdleiding en haalt uit naar Verstappen. "Waarschijnlijk waren de straffen niet genoeg", stelt Brown tegenover Sky Sports. "Het wordt inmiddels een beetje belachelijk, dus ik juich de FIA-stewards toe. Genoeg is genoeg, laten we gewoon nette races rijden. Lando reed geweldig, maar ik moet Carlos Sainz feliciteren met de zege. Hij reed een briljante race."

Brown blikt ook vooruit op het gedrag van Verstappen in de komende races. "Ik denk dat de stewards er inmiddels echt mee bezig zijn. Dat is duidelijk te zien aan de straffen die ze hebben uitgedeeld, dus ik denk niet dat we iets hoeven te doen. Laat de stewards hun werk maar doen. Ze hebben dit weekend goed werk geleverd."

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko velt duidelijk oordeel over straffen Verstappen