Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

Brown hekelt 'oneerlijke' uitspraken Alpine-teambaas: "Inaccuraat en erg oneerlijk"

De komst van Oscar Piastri bij McLaren ging niet zonder enige controverse. Een kleine rel ontstond tussen de Britse renstal en concurrent Alpine. Zak Brown, CEO van het eerstgenoemde team, baalt van de reactie uit het Franse kamp.

Ricciardo Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Begin augustus van dit jaar zagen we een kleine rel in de Formule 1. RacingNews365 kon onthullen dat Oscar Piastri de overstap maakte naar McLaren, waar hij vanaf 2023 Daniel Ricciardo vervangt. Het was een pijnlijk moment voor Alpine. Na het onverwachte vertrek van Fernando Alonso dacht de Franse renstal Piastri snel aan te kunnen wijzen als F1-debutant.

Alpine verloor het toptalent echter. Teambaas Otmar Szafnauer baalde en riep direct zeer teleurgesteld te zijn in Piastri. "In onze toekomstplannen was ruimte voor Oscar", zei hij tegen de media, waaronder RacingNews365. "We hebben hem altijd ondersteund en ik had wel wat meer loyaliteit van hem verwacht. We hebben miljoenen euro's in hem geïnvesteerd."

Zak Brown, CEO van McLaren, vond het maar een vreemde opmerking van Szafnauer. "Ik vond de opmerkingen van Otmar richting Oscar oneerlijk en niet accuraat", laat hij weten tegenover onder meer dit medium. "We moeten niet vergeten dat ze uit waren op een contract voor Fernando Alonso. Daarna werd het ineens 'oh, dit stoeltje is voor jou'. Het werd alleen aangekondigd omdat ze verrast werden door Fernando."

"In eerste instantie had hij nog een jaar vanaf de zijlijn moeten toekijken. Ik denk dat hij zijn tijd al heeft uitgezeten met een jaar toekijken. Als je ze niet kan geven wat ze willen en het werkt niet, dan kan je iemand niet vasthouden."

Brown heeft hoge verwachtingen van Piastri

"Otmar heeft Oscars integriteit in twijfel getrokken en dat vind ik erg inaccuraat en erg oneerlijk. Vooral vanuit Otmar", zo vervolgt Brown. "Hij (Piastri, red.) was juist heel volwassen door het hele proces. Voor een 21-jarige, met alle druk en in de spotlights, hij liet zich niet afleiden en hield zich afzijdig."

Al snel volgden er McLaren-tests voor Piastri, iets wat volgens de CEO van het Britse merk meer dan welkom was. "Het is belangrijk om te weten dat hij het hele jaar niet geracet heeft. We hebben niet zo veel testtijd en ik had gehoopt dat er meer wintertestdagen waren. Hij krijgt slechts anderhalve dag, wat niet zo veel is."

"Toch denk ik dat hij competitief zal zijn en Lando (Norris) gaat pushen. Hij is er klaar voor", aldus Brown. Het zijn hoge verwachtingen, vooral na een F1-seizoen waarin Norris gehakt maakte van Ricciardo. "Lando is overduidelijk een van de snelste coureurs op de grid. Ik verwacht dat hij en Oscar het spannend gaan maken."

"Oscar zal wat kansen hebben om hem te verslaan en vice versa. Dat wil je natuurlijk zien van je coureurs. Ik heb verder niet veel verwachtingen, maar dit is wat hij moet gaan doen. Ik denk dat Lando razendsnel is binnen de F1 en met racewinnend materiaal zal hij races winnen. Daar is iedereen het wel over eens. Oscar heeft een van 's werelds snelste coureurs naast zich, maar ik verwacht competitie", zo sluit Brown af.

Ook interessant:

VeeKay staat open voor een F1-test: "Maar ik wil een van de beste in de IndyCar worden"

In een video-interview met RacingNews365 praat IndyCar-ster Rinus VeeKay over zijn afgelopen seizoen en bespreekt hij een potentieel F1-avontuurtje.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Lando Norris

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
LIVE Reacties na knotsgekke GP Australië