Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Zak Brown

Brown maakt Red Bull en Horner met de grond gelijk: "Ze zijn bang voor Verstappen"

Zak Brown heeft opnieuw keihard uitgehaald naar Red Bull en Christian Horner. De McLaren-CEO vond het onacceptabel hoe het team met de touché tussen Max Verstappen en Lando Norris omging in Oostenrijk.

Norris Verstappen puncture
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In Oostenrijk ging het mis tussen Max Verstappen en Lando Norris. De twee raakten elkaar na een fel gevecht, waarna Verstappen een straf van tien seconden kreeg. McLaren was woedend en dat krijgt een nieuw hoofdstuk door keiharde uitspraken van Zak Brown. De CEO vindt het onacceptabel hoe Red Bull met het gevecht omging.

"Het lijkt erop dat Red Bull bang is voor Verstappen", stelt Brown tegenover The Independent. "Wij zijn eerlijk tegen onze coureurs. Als niemand tegen Max zegt dat hij iets doet wat tegen de regels in gaat, waarom zou hij er dan anders over gaan nadenken? Maar dat Christian Horner op de radio kwam en Lando als schuldige aanwees... wie houd je voor de gek? Iedereen heeft het gezien. De regels zijn duidelijk, je moet ruimte laten en Max deed dat niet. Waarom moet Horner daar wat over zeggen? Het voelde gewoon totaal ongepast."

Als Brown de vraag krijgt of hij iets persoonlijks tegen Horner heeft, ontkent hij. "Ik reageer alleen op dingen die ik niet juist vind. Ik praat alleen over problemen. Ik heb meer problemen met Horner, want hij zegt en doet van alles wat ik fout vind. Toen Red Bull een paar jaar geleden de budget cap overschreed, had ik het gevoel dat de integriteit van de budget cap zeer belangrijk was voor het succes van de Formule 1 en dat de sport voor altijd beschadigd zou worden als we die overtreding niet serieus namen. Ik probeerde de integriteit van de sport te beschermen en zij (Red Bull red.) namen het niet serieus. Daarom begon ik erover."

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'