Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Brown stelt harde eisen aan Horner-onderzoek: "F1 kan dit niet gebruiken"

Zak Brown heeft op het onderzoek naar Christian Horner gereageerd. De CEO van McLaren hoopt op een transparant proces.

Horner Bahrain test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het onderzoek naar Red Bull-teambaas Christian Horner is een belangrijk gespreksonderwerp tijdens de testdagen in Bahrein. De Brit wordt beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag, maar is namens Red Bull Racing wel 'gewoon' aanwezig in de oliestaat. Horner schoof donderdag aan bij de persconferentie en wenste niet te reageren op vragen over het onderwerp. Zijn collega Zak Brown, de CEO van McLaren, wilde er wel wat over zeggen.

"De beschuldigingen zijn zeer serieus", stelt Brown tegenover onder meer RacingNews365. "McLaren stelt de hoogste eisen aan zichzelf en alle mannen en vrouwen die bij het team werken. Uiteraard zijn diversiteit en gelijkheid zeer belangrijk voor ons, onze partners en iedereen in de Formule 1. Het bedrijf Red Bull lijkt een onderzoek te zijn gestart. We hopen en gaan ervan uit dat dit op een zeer transparante manier wordt afgehandeld."

Brown vindt dat de Formule 1 het onderzoek zeer serieus moet nemen. "De FIA en de Formule 1 gaven aan dat ze hopen dat het snel afgehandeld wordt, want ik denk dat de Formule 1 deze headlines niet wil en kan gebruiken op dit moment. Ik vind het belangrijk dat er transparant mee om wordt gesprongen. Er zijn overigens geen twijfels dat het op een passende wijze behandeld wordt. Wat de conclusie ook zal zijn, de conclusie moet passend en transparant tot stand komen."

Formule 1 wintertest Bahrein 2024 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo keihard gestraft na GP China