Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

Brown stipt punt van verbetering Piastri aan: "Dat komt met ervaring"

Het was feest voor het team van McLaren in Miami; Lando Norris won zijn eerste Formule 1-Grand Prix ooit. Na een succesvol raceweekend kijkt McLaren CEO Zak Brown met trots naar zijn 'twee beste coureurs in de Formule 1'.

Brown Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Miami kleurde papaya-oranje toen Lando Norris zijn eerste overwinning ooit in de Formule 1 behaalde. Teamgenoot Oscar Piastri wist vorig jaar de sprintrace van Qatar te winnen, waardoor Norris eigenlijk niet kon achterblijven. McLaren CEO Zak Brown is hartstikke blij met het resultaat in Miami, en bespreekt de persoonlijke vooruitgang die de coureurs boeken. 

In de podcast 'Beyond the Grid' gaat journalist Tom Clarkson in gesprek met Brown. Vorig seizoen was Norris vaak gefrustreerd vanwege het overschrijden van de track limits, en Clarkson vraagt zich af of dit te maken heeft met de druk die hij ervaart van zijn teamgenoot Piastri. Brown denkt dat Norris' frustratie een andere oorzaak heeft: "Ik denk dat in die specifieke gevallen hij gefrustreerd is met zichzelf."

"Het is niet: 'Ik heb een fout gemaakt, en Oscar heeft me verslagen', het is meer: 'Ik heb een fout gemaakt en ik had pole kunnen hebben. Ik had 19 anderen kunnen verslaan.' Hij lijkt dus niet specifiek gefocust te zijn op zijn teamgenoot, het is vooral dat hij kritisch is op zichzelf.  Hij heeft dan het gevoel dat hij wat rondetijd heeft laten liggen, of een fout heeft gemaakt, maar het gaat niet om Oscar."

Gebrek aan consistentie

Brown noemt Piastri 'dapper' en 'niet bang': "Hij is erg zelfverzekerd, en erg stil. Hij lijkt ook een beetje relaxter dan toen hij in zijn eerste jaar als Formule 1-coureur in een McLaren naast Lando reed. Dus hij is er meer aan gewend dat hij een Formule 1-coureur is. Momenteel is zijn feedback vergelijkbaar met die van Lando. Hij is heel snel en vooral in de hoge snelheidsbochten is hij erg indrukwekkend. Vergelijkbaar met Norris, maar ze hebben beide een andere rijstijl. Maar als je kijkt naar Oscar dan is hij vooral bij de snelle gedeeltes echt dapper. Hij is niet bang."

Een uitdagende teamgenoot voor Norris dus, maar Piastri heeft volgens de CEO nog wat werk te verrichten: "Wat we nu zien is dat hij soms wat inconsistent is op het gebied van bandenmanagement, maar dat komt met de ervaring. Als ik kijk naar de eerste anderhalf jaar van Lando dan komt dat overeen met die van Oscar." 

"Norris is erg sterk en maakt bijna nooit een fout, zijn racemanagement is fantastisch. En Oscar lukt dat meestal ook, maar soms niet. En dat heeft te maken met het gebrek aan consistentie en deze banden zijn best lastig om te managen. Dus ik ben van mening dat hij alleen maar beter gaat worden, en dat is waarom ik zo enthousiast ben over onze coureursline-up. Norris is net zo goed als de rest van het veld, en Oscar is een match met Lando, dus dat zegt me dat we twee van de beste coureurs hebben in de Formule 1", sluit Brown af. 

Ook interessant:

Met de Grand Prix van Emilia-Romagna (Imola) staat alweer race nummer zeven op het programma van dit Formule 1-seizoen. Kan Max Verstappen zich revancheren en opnieuw de overwinning naar zich toetrekken of weet de concurrentie opnieuw de strijd aan te gaan met Red Bull? Dit en nog veel en veel meer in deze gloednieuwe Formule 1-podcast van RacingNews365, natuurlijk met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk!

Wil je de podcast liever bekijken? Dat kan hier op ons YouTube-kanaal!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez