Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Zak Brown

Brown verklaart protest McLaren tegen straf Norris

Donderdag werd bekend dat McLaren een protest heeft ingediend tegen de straf voor Lando Norris in de Verenigde Staten. CEO Zak Brown verklaart het protest.

Brown USA
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De titanenstrijd tussen Max Verstappen en Lando Norris in de Verenigde Staten is ook nog het onderwerp van gesprek in Mexico. Norris haalde Verstappen buiten de baan in en kreeg een straf van vijf seconden, maar McLaren kondigde aan in protest te gaan. Het team uit Woking is het er niet mee eens en beroept zich op het 'right of review'. Mits ze nieuwe bewijzen kunnen aanleveren, kijken de stewards dan opnieuw naar het moment. CEO Zak Brown legt uit waarom McLaren deze keuze heeft gemaakt.

"We zijn het duidelijk niet eens met de uitkomst, vandaar dat we nog een gesprek willen", stelt Brown tegenover Sky Sports. "Het is het beste om een gesprek te hebben en te zien wat er van komt. Het is moeilijk, maar we hebben een andere mening. Ik denk dat veel mensen het met ons eens zijn dat Lando ervoor lag bij de apex. Als je het vanuit dat perspectief bekijkt, heb je misschien een ander resultaat in die bocht."

Brown denkt dat de stewards een overhaaste beslissing namen. "Je moet voor het juiste resultaat gaan. Helaas gebeurde dit aan het einde van de race. Ik denk dat ze wat druk voelden, want twee jaar geleden hebben we een keer een wissel op het podium gehad (door een straf, red.). Dat is niet ideaal. Het is echter wel ideaal als het tot het juiste resultaat leidt. Als dat betekent dat er wordt gewisseld op het podium of er wat vertraging volgt, dan is dat de betere aanpak."

De Amerikaan heeft wel genoten. "Ik vond dat Lando geweldig reed. Het was een geweldig gevecht en Max is een felle concurrent. Ik denk dat Lando er alles aan deed, behalve dat hij er aan de binnenkant een wiel tussen stak en het risico liep om te crashen. Dat is niet echt zijn aanpak. Lando racet voor zichzelf en het team. We kunnen ons geen uitvalbeurt veroorloven door overdreven agressief te zijn. Ik vind dat we naar de reglementen moeten kijken, het moeten oplossen en de coureurs hard moeten laten racen. Misschien moeten we een beetje terug naar hoe het ging in het verleden."

Dit weekend wordt de GP van Mexico verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Mexico, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na dramatische training Verstappen in Mexico