Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Zak Brown

Brown verklaart vertrek teambaas Seidl: "Niks met McLaren te maken"

In een exclusief interview met RacingNews365 gaat McLaren-CEO Zak Brown in op het vertrek van teambaas Andreas Seidl. Had men iets kunnen doen om die ietwat verrassende move te voorkomen?

Brown Seidl Mc Laren 2022
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was even druk op de teambazencarrousel. Mattia Binotto vertrok bij Ferrari om te worden opgevolgd door Fred Vasseur. Hij wordt bij Sauber op zijn beurt vervangen door Andreas Seidl, die afgelopen seizoen nog de teambaas van McLaren was. Zak Brown schoof Andrea Stella naar voren om de nieuwe voorman van het team uit Woking te worden.

De move van met name Seidl kwam als een verrassing, maar Brown denkt niet dat zijn vertrek te maken heeft met tekortkomingen bij McLaren. Er wordt immers hard gewerkt om de faciliteiten te upgraden: "Ik denk niet dat iets dergelijks heeft meegespeeld, want die upgrades zitten er aan te komen", aldus Brown in een exclusief vraaggesprek met RacingNews365.

"Hij zette met ons in op 2026 en tegen die tijd zou alles up and running zijn", aldus Brown, die denkt te weten waar de move dan wél door wordt ingegeven.

"Ik denk dat het te maken heeft met waar hij vandaan komt. Toen hij bij ons team kwam, was dat omdat de Volkswagen Group waar hij voor werkte, besloot tegen een Formule 1-entree. Nu komen ze alsnog naar de F1 (als Audi, red.) en vergeet ook niet dat hij nog altijd in Duitsland woonachtig is."

"Ik denk dan ook niet dat onze situatie tot zijn besluit heeft geleid. Hij kan natuurlijk zelf zijn motieven uiteenzetten, maar in mijn gesprekken met hem ging het meer over de kans die hij zag. Hij ambieert bovendien een rol als CEO en dat is een rol die momenteel bij McLaren niet bestaat."

Brown vertrouwt volledig op opvolger

Brown geeft aan het volste vertrouwen te hebben in Stella, de opvolger van Seidl. Sterker nog, wat Brown betreft hoeft het team nauwelijks iets te merken van de wisseling van de wacht: "Ik denk niet dat we daar iets door gaan missen."

"Ik denk dat voor al deze raceteams geldt dat het om de inspanningen van het hele team draait en dat het team altijd sterker is dan één individu. Andrea heeft ontzettend veel ervaring en in vele opzichten gaf hij al leiding aan het team. Hij runde het team al tijdens de raceweekenden."

"Hij wordt bovendien alom gerespecteerd door de coureurs met zijn hand-on, technische benadering. Ik ben dus opgetogen met hem en ik denk dat hij het geweldig zal doen. Zwakker zullen we er niet door worden, hooguit een beetje anders."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen McLaren

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Radiotranscript Stilte Verstappen en irritatie Perez bij interne Red Bull-strijd om snelste ronde