Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Zak Brown

Brown voorziet 'erg spannend' F1-seizoen: "Die Max-gast niet meegerekend"

Zak Brown is zeer tevreden over de testdagen van McLaren. De flamboyante CEO denkt dat het een zeer spannend Formule 1-seizoen gaat worden, maar voorziet ook dat één man gaat domineren...

Brown Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

McLaren kende wel wat problemen tijdens de testdagen in Bahrein, maar dat mag de pret niet drukken als het aan CEO Zak Brown ligt. De Amerikaan zag dat Lando Norris en Oscar Piastri competitief waren, al is het nog de vraag waar McLaren daadwerkelijk staat. Brown velt bij F1 TV een oordeel over de andere teams en ziet de bui al wel een beetje hangen. Max Verstappen en Red Bull lijken buiten bereik te zijn.

"Red Bull heeft zeker niet op haar lauweren gerust", vertelt Brown. "Die auto lijkt de beste van het veld te zijn, maar ik denk dat niemand daar verbaasd over is. Ferrari en Aston Martin zijn ook snel, net als RB. Het ziet ernaar uit dat zij competitief zijn. Mercedes is een beetje moeilijk in te schatten, maar zij zijn ontzettend ervaren en kunnen dus goed de kaarten tegen de borst houden. Je moet ervan uitgaan dat ze er zullen staan."

"Ik denk dat het een zeer spannend seizoen voor de Formule 1 gaat worden, want sinds het hybridetijdperk startte is het veld ieder jaar competitiever geworden. Dit jaar wordt op dat vlak weer een stap vooruit als je die Max-gast niet meerekent. Je mag Sergio Perez ook niet uitvlakken, maar de rest van het veld lijkt dichtbij elkaar te liggen", weet Brown.

Updates

Maar hoe staat McLaren ervoor na de testdagen? "We voelen ons goed, heel wat beter dan vorig jaar na de tests. We hebben veel over de auto geleerd. Er waren wat kleine probleempjes hier en daar, maar ik denk dat iedereen in de pitstraat daar tegenaan liep. Daar zijn de wintertests voor, om te begrijpen waar je zwakke punten liggen. Het ziet ernaar uit dat we snel zijn over één ronde en de racesnelheid zag er ook goed uit."

Brown wil niet te hard van stapel lopen. "Ik weet nooit precies wat de anderen deden, maar het is een algemeen gevoel. We zijn vrij competitief en bevinden ons in de positie waar we vorig jaar zijn geëindigd. Dat is ook precies wat we wilden. Hopelijk doen de aanstaande updates hun werk en ik ben er zeker van dat dat gaat gebeuren."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 wintertest Bahrein 2024 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Papa Perez "Verstappen en Checo zijn twee tijgers!"