Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

McLaren: Vettel was nooit een kandidaat

Sebastian Vettel is nooit kandidaat geweest voor een stoeltje bij McLaren. De blik was gericht op Daniel Ricciardo. Dat zegt teambaas Zak Brown.

Duitse media wisten het in de voorbije weken zeker: Sebastian Vettel was topkandidaat voor een zitje bij McLaren-Mercedes in 2021, mocht Carlos Sainz zijn plek overnemen bij Ferrari. Niets van dat al, zo zegt McLaren-eigenaar Zak Brown in gesprek met Sky Sports. Juist Daniel Ricciardo stond bovenaan het wensenlijstje. "We hadden hem een paar jaar terug al in het vizier en toen grepen we net naast hem", aldus de Amerikaan. "We zijn al een tijdje fan van Daniel."

Brown zegt het vertrek van Sainz te hebben zien aankomen. "Al in de winter waren er gesprekken tussen hem en Ferrari. We hebben een zeer sterke, open relatie met Carlos, zijn management en zijn vader. We hebben dit proces samen doorgemaakt. We gaan Carlos missen, hij heeft fantastisch werk geleverd, maar nu hebben we een zevenvoudig Grand Prix-winnaar in de auto."

Vettel kwam dus nooit in beeld. "Natuurlijk is Sebastian een geweldige coureur, maar we wisten al snel dat we of met Carlos verder wilden of voor Daniel zouden gaan." Ricciardo tekende gisteren een tweejarige verbintenis bij McLaren.

Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Teambazen willen (nog) niets van gewaagde uitspraak Verstappen weten