Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Zak Brown

Brown ziet 'giftige Red Bull-omgeving': "Je hebt zelfs het hele Verstappen-drama"

McLaren-CEO Zak Brown liet de afgelopen tijd geen moment onbenut om op de onrust bij Red Bull in te gaan. De Amerikaan doet er nu weer een schepje bovenop.

Verstappen Horner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ondanks dat de resultaten van Red Bull goed zijn, rommelt het al langere tijd op de achtergrond. Teambaas Christian Horner werd onderzocht en vrijgesproken in een onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag, terwijl Adrian Newey recent aankondigde dat hij na dit seizoen bij het team vertrekt. Zak Brown, de CEO van McLaren, deelde hier en daar wat plaagstootjes uit aan Red Bull en gaat er nu in de Hot Pursuit-podcast van Bloomberg opnieuw op in. Volgens de uitgesproken Amerikaan is het einde van de onrust nog niet in zicht.

"Red Bull is een vrij giftige omgeving op dit moment", vertelt Brown. "Er komt meer aan. Het vertrek van Newey is een belangrijk gegeven,, want ik denk dat heel wat mensen bij Red Bull zijn begonnen om met hem samen te werken. Ik heb al gezegd dat er CV's in omloop waren. Dat gebeurt altijd, maar je ziet een hoger niveau van ongemak. Ik denk ook dat het in de toekomst moeilijker wordt met sponsoren, want zij gaan goed onderzoeken waar ze mee geassocieerd worden. Dat is een lastige situatie."

Brown wijst ook naar de toekomst van Max Verstappen. "Je hebt het hele Verstappen-drama. Blijft hij of gaat hij weg? Max heeft een contract, alleen is zijn vader vrij uitgesproken. Red Bull is een geweldig raceteam, maar wel gedestabiliseerd. Dat zie je nu Newey vertrekt. Je kan ze echter nooit uitvlakken. Zoals gezegd is het een ongelofelijk team, alleen zijn ze volgens mijn beredenering niet zo sterk als weleer. Als ik kijk wie nu het beste pad van zichtbaarheid en momentum bewandelt, zijn dat Ferrari en McLaren. Het kan wel snel veranderen, dus we moeten met onze beide benen op de grond blijven staan."

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"