Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Brundle: "De woede van de tegenwoordig zo kalme Verstappen spreekt boekdelen"

Dat Max Verstappen na een dominante reeks meteen zeer gefrustreerd raakte door een aantal fouten, zegt volgens Martin Brundle genoeg over zijn toewijding. Verder zag de Brit een dominante Sergio Perez.

Na een weekend in Singapore met pieken en vooral dalen was Max Verstappen zwaar gefrustreerd. "Dit was gewoon echt een waardeloos weekend en dat is allemaal op zaterdag begonnen met die grote fuck up in de kwalificatie", klonk de regerend kampioen stellig. "Ik haal er nul plezier uit zo. Hier kan ik niet van genieten. Ik wil vooraan racen. Dit is gewoon frustrerend, want je zit vast achter andere bolides en je hebt een probleem bij de start. Het was heel rommelig." Het was duidelijke taal van de regerend wereldkampioen, die hoopt dat het in Suzuka aankomend weekend beter gaat. Zijn frustratie komt na een periode van vlekkeloosheid aan de kant van Red Bull en de Nederlander. De vijf races voor de GP van Singapore werden gewonnen en in het kampioenschap staat Verstappen een straatlengte voor.

Woedende Verstappen

Het zegt genoeg over Verstappen dat hij tijdens dit off-weekend zo gefrustreerd was, oordeelt Martin Brundle in zijn gebruikelijke column voor Sky Sports . "Max had de poleposition moeten pakken, maar dat hij bijna de gehele Q3-sessie op de baan was, zorgde ervoor dat hij aan het einde zijn beslissende run moest afbreken, omdat er anders niet genoeg brandstof in zijn tank zou zitten om de verplichte controle te doorstaan." "Daardoor zagen we een zeer ongelukkige kampioenschapsleider. Dat liet hij zijn team ook zeker merken, met duidelijke bewoordingen. Onder de kalme oppervlakte van de 2022 Max 2.0-versie zit nog steeds wat temperament", aldus de voormalig Formule 1-coureur van onder meer McLaren. Dat is overigens niet een negatief iets in de ogen van Brundle. "Het spreekt boekdelen over hoe veel pijn het toch nog deed om een poleposition en een mogelijke overwinning kwijt te raken, ondanks dat hij hard op weg is naar zijn onvermijdelijke tweede wereldtitel en hij samen met zijn team dominant is."

Indrukwekkende Perez

Daar waar Verstappen het door al zijn tegenslagen niet wist te bolwerken in Singapore, zo ging Sergio Perez er met de overwinning vandoor. De Red Bull-collega van de Nederlander maakte een ijzersterke indruk op Brundle. "Perez pakte de leiding meteen in de eerste bocht, wat de beslissing was in de wedstrijd. Op indrukwekkende wijze wist hij de race de twee daaropvolgende uren te managen, terwijl de muren in Singapore iedereen uitnodigden en de (virtuele) safety cars elkaar in een hoog tempo opvolgden. Dat deed hij allemaal met een Ferrari, met daarin een vastberaden Charles Leclerc, in zijn spiegels." "Het duurde na de race even voordat zijn zege officieel was, maar Checo kan een enorm uitdagende en intensieve Formule 1-race aan zijn cv toevoegen. Soms presteert hij een paar races wat minder, maar als er zich een uitdagende race voordoet, dan is Perez de kalme man met een plan en een volwassen kop op zijn schouders", aldus de lovende Brundle.

Viaplay
x
LIVE Reacties na zeer dominante zege Verstappen in Bahrein