Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Lewis Hamilton

Brundle: “Engineer Hamilton moet engelengeduld hebben”

Lewis Hamilton stond tijdens de Grand Prix van Monaco ruim 60 ronden onder druk van Max Verstappen, mede door een tactische fout van Mercedes. De Brit bezweek uiteindelijk niet, maar uitte talloze malen zijn ongenoegen over de boordradio.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Lewis Hamilton reed zijn tweede stint op de medium band, daar waar Max Verstappen op de harde band reed. De banden van de Brit sleten in de straten van Monte Carlo aanzienlijk sneller, dan die van de Red Bull-coureur. Hierdoor stond Hamilton grote delen van de race onder druk van Verstappen, iets waarover hij steen en been klaagde.

De klaaggang van de Mercedes-coureur ging viral en leverde veel kritiek op. Voormalig F1-coureur Martin Brundle verwijt de WK-leider theatraal gedrag. "Lewis reed als een kampioen, maar het was moeilijk om sympathie voor hem op te brengen door zijn constante gehuil over de boordradio. Sterker nog: op een gegeven moment was ik ervan overtuigd dat hij dit enkel deed om de concurrentie op het verkeerde been te zetten.”

Vanaf de pitstraat moest Pete ‘Bono’ Bonnington, de engineer van Hamilton, zijn coureur continu geruststellen en verwijten over de verkeerde bandenkeuze aanhoren. Brundle kan niet anders dan bewondering opbrengen voor de man die in tegenstelling tot Hamilton zijn rust wist te bewaren.

“Ik kan mij niet direct een moment herinneren dat een engineer gecensureerd moest worden wegens zijn taalgebruik over de boordradio. Als iemand een keer over de schreef moet gaan, dan moet het wel de engineer van Hamilton zijn. Hij moet engelengeduld hebben om niet eens een keer uit zijn slof te schieten tegen Lewis", laat Brundle in zijn column voor Sky Sports optekenen.

3 reacties