Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Brundle: "Geruchten over Hamilton zijn dom geklets"

Gaat Lewis Hamilton de Formule 1 binnen afzienbare tijd verlaten? De geruchten dat de Britse Mercedes-coureur zijn helm aan de wilgen zou hangen zijn volgens Martin Brundle klinkklare onzin.

Lewis Hamilton beleeft zijn slechtste seizoensstart in jaren. De zevenvoudig wereldkampioen stond slechts eenmaal op het podium en wist zichzelf tweemaal niet te kwalificeren in de top 10. Tijdens de laatste GP, die op het circuit van Imola, finishte hij als dertiende. De prestaties van Lewis Hamilton staan in schril contrast ten opzichte van die van zijn nieuwe teamgenoot George Russell. De jonge Brit finishte, als enige coureur dit seizoen, alle races in de top vijf. Geruchten dat Hamilton zijn motivatie en het plezier in het racen verloren is, nemen toe. "Of Hamilton Mercedes kan verlaten voor een ander team? Hij heeft een contract tot en met het einde van volgend jaar. Natuurlijk weet je niet welke exit- en prestatieclausules er zijn voor coureur en team", analyseert Martin Brundle de situatie bij Sky Sports. "Als een coureur en een team niet langer samen willen werken - en dan heb ik het niet specifiek over Lewis - of een coureur wil stoppen, dan omzeilt dat alle contractuele clausules. Een team wil niet dat een coureur die zegt te stoppen, de week erna bij een andere renstal tekent.

Brundle heeft vertrouwen in Hamilton

Brundle gelooft niet dat Hamilton zijn motivatie verloren is, of het racen is verleerd. De voormalig F1-coureur ziet Hamilton dan ook snel weer terugkeren. "Het is te vroeg om te praten over een vertrek van Lewis. Een paar maanden geleden, tijdens de Braziliaanse GP, waren we nog getuigen van het beste optreden ooit van Lewis." "We kunnen dan nu ook niet ineens zeggen dat zijn houdbaarheidsdatum is verstreken en hij moet stoppen. Dat is gewoon dom gezwets", is Brundle duidelijk in zijn oordeel. "Ik genoot wel van zijn opmerking: ' it's my masterpiece and I'll decide when it's finished' . Dat was geniaal en dat somt de situatie ook wel op. Lewis' carrière loopt ten einde en hij zal een andere benadering hebben dan George die nog alles te winnen heeft. ' "Lewis heeft alles al gewonnen. Als hij denkt dat hij nog een aantal jaar moet ploeteren in een auto die niet competitief is, kan dat de trigger zijn om te stoppen. Maar ik denk dat het veel te vroeg daarvoor is en dat Lewis reikhalzend uitkijkt naar nieuwe onderdelen."

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie