Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Brundle pleit voor verandering in F1-reglementen na rampweekend Sainz

De Grand Prix van Las Vegas draaide al vroeg in het weekend op een totale deceptie uit voor Carlos Sainz. Hij kreeg een tien plaatsen gridstraf voor het vervangen van beschadigde onderdelen, veroorzaakt door een loszittende putdeksel. Oud F1-coureur Martin Brundle is van mening dat de F1-reglementen op de schop moeten.

Ferrari-Sainz-RacingNews365
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Aan het begin van de eerste vrije training voor de GP van Las Vegas reed Carlos Sainz over een putdeksel welke loskwam. Deze klapte tegen de onderzijde van zijn bolide, wat leidde tot flink wat schade aan zijn SF23. Ferrari moest de auto van Sainz flink repareren. Wegens het plaatsen van een nieuwe batterij kreeg Sainz een gridstraf van tien plaatsen - en dat terwijl hij en zijn werkgever niets konden doen aan het incident.

Bij het ingaan van bocht één tijdens de race verremde Sainz zich en reed hij zijn voorvleugel stuk op de Mercedes-bolide van Lewis Hamilton. Hoewel dat Sainz' eigen schuld was, is het risico om te belanden in de hoek waar de klappen vallen beduidend groter wanneer iemand een race in het middenveld start. Voormalig F1-coureur Martin Brundle velt in een column voor Sky Sports zijn oordeel over de manier waarop de Formule 1 handelde in Las Vegas.

"De Ferrari's oogden gedurende de hele weekend competitief. Net als in Monza werkte hun aerodynamica-pakket met weinig downforce en veel snelheid heel goed. Sainz' auto raakte in de vrije training op een angstaanjagende manier beschadigd door een losgeraakte putdeksel, waardoor hij veel nieuwe onderdelen nodig had. Wegens een nieuwe batterij ontving hij een gridstraf van tien plaatsen. Hij bleef beheerst, maar was duidelijk boos, net als zijn team, dat de straf oneerlijk vond gezien de omstandigheden. Daarnaast wilden zij weten wie er zou opdraaien voor de schade."

"Er moet iets gebeuren"

"Er zijn honderden pagina's met regels in de International Sporting Code en de specifieke F1 Sporting- en Technische reglementen, maar niets dat de stewards in staat stelt om een oogje dicht te knijpen als iets gewoon niet eerlijk lijkt."

Brundle vervolgt: "Het is riskant om een clausule in de regelgeving te maken waarin de stewards de regels mogen negeren bij uitzonderlijke situaties, ook al zijn alle teams en andere belangrijke partijen het ermee eens. Maar toch moét er iets gebeuren. Met de juiste controles is te voorkomen dat teams de regels misbruiken of er juridische stappen worden gezet."

Ook interessant:

Verstappen kraakt én maakt de show in Las Vegas

Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk: kom er maar in! Wat vonden jullie van de Formule 1 Grand Prix van Las Vegas?

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Carlos Sainz

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Las Vegas 2023 RN365 Nieuwsdossier

13 reacties

Viaplay

Unibet
x
Interview F1-teams komen massaal met statement na onderzoek naar Wolff