Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Brundle keek dit jaar zijn ogen uit bij Verstappen: "Blij dat ik er getuige van ben geweest"

Voormalig F1-coureur en Sky Sports-analist Martin Brundle is blij dat hij dit seizoen getuige is geweest van de dominantie van Red Bull en Max Verstappen én het Formule 1-veld dat enorm dicht bij elkaar is gekropen.

Verstappen Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Voormalig F1-coureur Martin Brundle schrijft na afloop van iedere Grand Prix een column voor het Britse Sky Sports. Nu het seizoen erop zit kijkt hij ook terug op het jaar waarin Max Verstappen wereldkampioen werd en domineerde als nooit een coureur eerder heeft gedaan in de Formule 1. "Dit F1-seizoen eindigt op ongeveer dezelfde manier als hoe het begon, met een dominante en zekere overwinning van Max Verstappen", doelt Brundle op de laatste zege van Verstappen in Abu Dhabi.

"Het ging natuurlijk allemaal grotendeels over een man en zijn machine en zijn team en hoe ze werken op de meest spectaculaire manier. Hij (Verstappen, red.) leidde in totaal 1003 ronden voor zijn negentiende overwinning dit seizoen, en zijn 54ste in totaal. Het was zijn vierde overwinning op rij in Abu Dhabi, inclusief de beruchte race in 2021 toen hij Lewis Hamilton passeerde in de laatste ronde."

"Max had het beste team en de beste auto dit seizoen, maar Sergio Perez ook. Ze moesten het opnemen tegen een aantal machtige teams en coureurs van wereldklasse. Max heeft gewoon iedereen verslagen. Hij zegevierde in de regen en bij zonneschijn, met safety cars en rode vlaggen, inclusief algemene chaos en een paar schermutselingen. En het team ondersteunde zijn talent met overwegend ongenaakbare betrouwbaarheid en geweldige strategieën en pitstops. Ik ben erg blij dat ik er getuige van ben geweest", kijkt Brundle terug op de derde wereldtitel van Verstappen en de 21 zeges uit 22 races voor Red Bull.

Geen saai seizoen

Brundle wil ook absoluut niet spreken van een saai seizoen. "Ik ontmoet fans en lees de pittige commentaren die mensen graag op X (Twitter, red) zetten, waarin ze zeggen dat het een saai seizoen was, waarschijnlijk omdat één combinatie domineerde. Vanuit mijn perspectief geloof ik niet dat ik ooit getuige ben geweest van zo'n niveau van close racing, inhaalacties en gevaar door het hele veld heb gezien. De coureurs en teams kwamen dichter bij elkaar naarmate het seizoen vorderde."

"We zagen het vaak in de kwalificatie als de gevestigde koplopers en grote kanonnen hun potentieel niet waarmaakten en geen rondetijden leverden. Dan kon vrijwel elke coureur op de grid hen overtreffen en zelfs voorbijstreven. Dit jaar was er geen enkel team dat achter bleef."

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

3 reacties

Viaplay
x
LIVE Reacties na verwoestende testdag Verstappen in Bahrein