Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 nieuws

Brundle kritisch op Vettel: "Je bent veel beter dan dit"

De Grand Prix van Italië was op zijn zachtst gezegd niet de race van Ferrari-coureur Sebastian Vettel. Dat zag ook Sky Sports F1-analist Martin Brundle.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Het huidige seizoen van Sebastian Vettel wordt gekenmerkt door enkele onnodige fouten. Tijdens de Grand Prix van Italië mocht hij er weer een op zijn conto schrijven, door in de zesde ronde tijdens het insturen van de Variante Ascari te spinnen. Na de spin kwam Vettel gevaarlijk terug de baan op en raakte Racing Point-coureur Lance Stroll. Voor deze capriolen kreeg de Ferrari-rijder een 10 seconden stop-and-go penalty, waardoor hij tijdens het vervolg van de race geen rol van betekenis meer speelde.

Volgens Martin Brundle was afgelopen zondag een keerpunt voor Vettel in zijn relatie met Ferrari, zo schrijft hij in zijn column voor Sky Sports F1: "Toen ik in parc fermé stond te wachten om de winnaar te interviewen, zag ik Vettel langsrijden. Hij keek niet eens vluchtig naar Leclerc, toen hij de enthousiaste Ferrari-monteurs omhelsden." Brundle spoort Vettel tot slot aan: "Kom op Seb, je bent veel beter dan dit."

De Duitser moet oppassen bij de volgende races, want hij heeft nu negen strafpunten op zijn racelicentie staan. Als hij nog drie strafpunten incasseert, wordt Vettel voor één race geschorst.

Tekst: Tom Plaum

Luister nu de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365 met Tom Coronel, Jeroen van Inkel en Joe van Burik.

4 reacties

    Special Hannah Schmitz: het meesterbrein achter het succes van Max Verstappen